Auteur: Jacco Faaij

Een dagje Google Streetview foto’s maken

Hoe de AFAS-cultuur hier zichtbaar in terug komt

Begin april hebben we nieuwe Google Streetview-foto’s laten maken in ons pand in Leusden. We wilden hier geen saaie tour van maken met lege werkplekken. Nee, wij kozen ervoor om juist zoveel mogelijk leuke dingen toe te voegen. En dit leverde een bijzondere dag op.

Uiteraard vergt een dag als deze veel planning: het pand moet er tiptop uit zien, de normale werkzaamheden moeten gewoon door kunnen gaan en zelfs het weer moest meezitten. Maar wat wij écht wilden laten zien, is de cultuur van AFAS. En bij deze cultuur horen mensen; gekke mensen.

Niks was te gek

Tijdens de eerste brainstorm met Multimedia om wat leuke easter eggs toe te voegen kwamen er veel ideeën op tafel: van een paard in de gang zetten tot onze ICT-afdeling letterlijk in de cloud zetten. Nu hebben we het paard niet in de gang gezet (omwille van het welzijn van het paard, niet omdat we dit niet wilden), maar hebben we ICT wel letterlijk in de cloud gebracht.

“Mogen wij jullie kamer in de rook zetten?
- Geen probleem, wanneer?”

Bij de vraag aan onze ICT-manager Jeroen of hij het goed vond dat wij zijn kamer vol gingen spuiten met laaghangende rook was de vraag meer wannéér we dit wilden doen, dan óf we het gingen doen. 

En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen: of onze collega Leobart even 2 minuten met zijn doedelzak en bijpassende outfit in een vol theater wilde spelen voor een Streetview-foto: “Ja, geen probleem”. Ik stond zelf al klaar met allemaal argumenten waarom hij dit zeker moest doen, maar dit was geen moment nodig.

En om nog even terug te komen op het paard: toen we dit voorlegden aan onze directeur Bas kwam er maar één serieuze vraag: “wie loopt er eigenlijk met een grote zak achter het paard aan?” In de aanloop naar deze dag hebben we geen enkele keer nee als antwoord gekregen op een leuk idee.

“Ik stond zelf al klaar met allemaal argumenten waarom hij dit zeker moest doen, maar dit was geen moment nodig.”

Eigen initiatieven

Wij hadden uiteraard meer dan genoeg ideeën, maar wij wilden toch eens vragen wat voor leuke ideeën iedereen zelf had. Mijn mailbox was kort na het intern delen van dit bericht nog nooit zo hard volgestroomd. Van een Startrek meeting, tot auditie doen bij AFAS, tot onze eigen Bob Ross. Om alle leuke initiatieven moet je écht even op Streetview kijken :-)

Wat levert zo'n dag dan op?

Jaarlijks trekt ons pand meer dan 20.000 bezoekers en stelt AFAS haar eigen theater beschikbaar voor allerlei sessies. Het is dan toch fijn dat je snel kan zien waar je kunt parkeren. Daarnaast is AFAS hard op zoek naar nieuwe talenten voor de AFAS Academy. Ook voor hun is het meer dan interessant om te zien waar ze komen te werken. Kortom, met ook alle verbouwingen die gedaan zijn de afgelopen jaren, was het tijd om nieuwe foto’s te laten maken zodat iedereen gemakkelijk ons pand kan bekijken. 

360 graden view van het Da Vinci Theater
Voor iedereen die een indruk wil krijgen van ons theater, kan een kijkje nemen midden in ons theater

Loop gemakkelijk door het pand van AFAS
Alles van het AFAS pand zien? Navigeer snel en gemakkelijk door ons pand. Ontdek jij alle Easter Eggs?

Meer lezen?