Auteur: Stan van den Heuvel

Die Stan, dat ben ik dus

Je hebt ’t misschien wel gezien: het bijzonder warme welkom voor de 500e medewerker van AFAS. Dat was zelfs zó bijzonder, dat het filmpje over medewerker Stan viral ging. En die Stan, dat ben ik dus. In deze blog vertel ik over de mens achter het filmpje, én over starten bij AFAS.

Ik ben Stan van den Heuvel, ik ben 24 jaar oud, en heb mijn master afgebroken omdat ik graag met iets concreets aan het werk wilde. Na enig zoeken én een tip van een kennis kwam ik uit bij AFAS. Ik had tijdens mijn studie een bijbaan bij een supermarkt, en daar was ik vooral bezig processen te verbeteren. AFAS leek me dus een prima match. En sinds een paar weken ben ik er trainee consultancy.

Eerste weken ...

Ik werk nu op de afdeling Support. En ik volg de AFAS Academy. Bizar hoe goed alles omschreven en geregeld is. Voor de eerste acht weken weet ik precies wat er moet gebeuren. En ik leer snel het hele bedrijf kennen. Tof om meteen te zien dat al die losse onderdelen echt één geheel vormen.

Mijn eerste weken zijn bijzonder geweest. Ik werk nu noodgedwongen thuis – net als al mijn collega’s. Dat is af en toe improviseren. Maar met Skype, Teams, wat hulp van mijn buddy en goed overleg lukt eigenlijk alles. Iedereen zet een stapje extra, en dat motiveert enorm. Sowieso valt dat op, vind ik: wat een fijne groep mensen mijn collega’s zijn. Dat had ik op zich ook wel kunnen bedenken natuurlijk, na zo’n ontvangst.

... na de ontvangst

Want daar moeten we het uiteraard ook nog even over hebben. Want nee, natuurlijk had ik dit welkom niet verwacht. En ja, achteraf waren er wel signalen. Zoals het appje van mijn teamleider. Of ik alsjeblieft níet voor negen uur binnen wilde komen, omdat ze een logistieke uitdaging hadden. Vond ik wel vreemd toen – ik wist al dat er een supermooi restaurant was. Maar ik moest dus in de auto wachten. Dat deed ik keurig. Tot vijf voor negen. Toen moest ik naar de wc en glipte ik naar binnen. Dat was iets te vroeg, maar ik kreeg tóch het onthaal dat je in het filmpje ziet.

Supertof, natuurlijk. Ik was nog nooit viral gegaan. Nu wel, samen met de rest van AFAS. Daar ben ik trots op. Niet omdat iedereen zo betrokken was bij mij, want voor hetzelfde geld was iemand anders de 500ste. Maar wel omdat iedereen oprecht zo betrokken is bij het bedrijf. En ik ben trots dat ik bij zo’n bedrijf hoor.

Eén nadeel is er wel. Door die ontvangst kent het hele bedrijf me. En ik ken nog bijna niemand. Dus studeer ik me in mijn vrije uurtjes suf op de wie-is-wie. Dat kan gewoon op de bank trouwens, via de Pocket-app. Zelfs dat is goed geregeld.

Stans tips voor starters

  1. Ga doen wat je echt interesseert
    Ik haalde geen energie uit mijn masteropleiding. Mijn bachelor was top, maar ik wilde gewoon aan de bak. Dus heb ik dat gedaan. Beste keus ooit!

  2. Doe dat bij een club die bij je past
    Natuurlijk werken er veel enthousiaste, blije types bij AFAS. Komt enorm goed uit, want dat ben ik zelf ook. En dat maakt werk toch echt een stuk leuker.

Meer lezen?