Auteur: Rosanne Knot - van Dooren

De post-hbo HRM: springplank naar jouw rol als AFAS HRM-specialist

Zeg eens eerlijk: hoeveel mensen uit je team hebben een specifieke opleiding voor het werk wat ze nu doen? In de praktijk geldt maar dit voor bijna een derde van de medewerkers. Niet vreemd dus dat uit het HR Trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software blijkt dat opleiding en ontwikkeling hoog op de HR-agenda van organisaties staat. Maar hoe word je dan snel en doelgericht specialist in een discipline? Volgens Rosanne, Opleidingsmanager bij AFAS, beseffen steeds meer organisaties dat learning on the job onvoldoende is. Zeker in een vakgebied als HRM waar veel mensen vanuit verschillende invalshoeken in terecht komen. Daarom heeft AFAS de post-hbo HRM opgezet. Met deze opleiding pakken alle HR-medewerkers razendsnel hun ro­l als specialist op.­ Rosanne vertelt je graag het verhaal achter de post-hbo HRM.

Naast inhoudelijke kennis spelen automatisering en digitalisering een hoofdrol in het HR-veld. En dat wordt niet minder. Organisaties zien dit en zoeken naar professionals die ook de meerwaarde van software benutten. Er is dan ook een grote vraag naar HRM-specialisten met AFAS-kennis. Slim gebruik van software bespaart organisaties of HR-afdelingen namelijk kostbare tijd en zorgt dat processen soepel en foutloos verlopen. Zo is er meer tijd en aandacht voor het welzijn en de ontwikkeling van mensen. Maar dat gaat niet vanzelf. Dit vraagt inhoudelijke kennis, begrip van software en communicatieve vaardigheden. Dit drieluik is de basis van de post-hbo HRM van AFAS.  

Optimaliseer HR-processen door automatisering en soft skills

Onze opleiding in samenwerking met Windesheim duurt 22 weken en is praktisch ingestoken. We combineren theoretische kennis en concrete automatisering met de software van AFAS. Hierdoor ontwikkelen studenten zich niet alleen tot HRM-specialist binnen hun organisatie maar vertalen ze die kennis ook naar slimme automatisering en optimalisatie van processen. De opleiding biedt onderwerpen zoals HR-thema's & ontwikkelingen, Strategische personeelsplanning, HR-instrumenten en HR-analytics. Maar het gaat verder dan beheer en inrichting van een systeem. De opleiding besteedt ook ruim aandacht aan de soft skills. Hoe neem je collega’s mee in verbeteringen? Hoe ga je om met weerstand? Hoe prikkel je ze om zelf met ideeën te komen? Het succes van een HR-beleid en slimme automatisering hangt af van hoe je mensen in beweging krijgt.

In de post-hbo HRM-opleiding leer je van elkaar

Omdat de gemeenschap van HR-professionals zo divers is, is de post-hbo HRM geschikt voor studenten met verschillende achtergronden en leeftijden. De jongste student was 23 jaar en de oudste 63 jaar. Het maakt niet uit of je een HR-achtergrond hebt of bijvoorbeeld al AFAS-gebruiker bent. In die diversiteit schuilt zelfs een belangrijk deel van de kracht van de opleiding. In de 2 jaar dat de opleiding loopt zien we dat studenten veel van elkaars ervaringen leren. Ook bouwen ze automatisch een netwerk op.

Lees bijvoorbeeld de ervaring van Kirsten Broekman die dankzij de post-hbo HRM de theorie met de praktijk kon combineren.

Klaar voor de toekomst: optimaliseer je HRM-rol

De gedeelde factor is altijd de interesse in HRM en onze software. Het is nooit te laat om je kennis bij te spijkeren, zolang je maar de intrinsieke motivatie hebt om te willen leren. Als je dat hebt, is onze post-hbo HRM jouw springplank naar een vruchtbare toekomst als HRM-specialist. Je krijgt alle kennis, tools en vaardigheden om je HRM-rol perfect op te pakken en de meerwaarde van AFAS optimaal te benutten. Zo weet je zeker dat je organisatie en jijzelf continu in ontwikkeling blijven en dat je klaar bent voor de HRM-rol van de toekomst.

Wil je weten of de post-hbo HRM iets voor jou is?
 

Meer lezen?