Auteur: Bart Grootveld

Compleet nieuwe Profit 1: intuïtief en dynamisch

Alle vertrouwde functionaliteit nu nóg makkelijker te gebruiken

Het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat je een nieuwe app download en er meteen mee aan de slag kan. Een logische en intuïtieve gebruikersinterface is allesbepalend voor de gebruikerservaring. Als we eerlijk zijn, oogde de gebruikersinterface en de schermen van Profit langzaamaan wat ouderwets. Voor ons was dat de trigger om te zorgen dat onze software weer volledig in het nu staat. We zijn trots op het resultaat. Profit 1 past helemaal bij deze tijd. Zonder in te boeten op functionaliteit natuurlijk, integendeel!

Daar hebben we al veel mee bereikt voor en met onze klanten. Als afdeling productontwikkeling willen we echter niet alleen de gaafste functionaliteit maken, mensen moeten er ook lekker mee kunnen werken. Juist daarom merkten we dat de gebruikersinterface niet meer helemaal aansloot bij de – hoge – standaarden van onze gebruikers. En als de beleving niet optimaal is, werkt het menselijk brein heel eenvoudig. Als het scherm er wat statisch uitziet, geldt dat vast ook voor de software. Vanzelfsprekend kunnen wij daar niet mee leven. Tijd voor meer dynamiek dus.

Frisse start

De gebruikersinterface van Profit 1 – we beginnen de naamgeving weer op één omdat we het letterlijk als een frisse start zien – is compleet vernieuwd. Gebruiksgemak staat centraal. Hierbij was het de uitdaging om wel te innoveren en tegelijkertijd te zorgen dat alles nog makkelijker werkt. Daarom zijn alle veranderingen ook uitgebreid getest door onze collega’s en een select groepje klanten. Zo weten we zeker dat de software nog hetzelfde werkt zoals onze gebruikers al jaren gewend zijn. Er is dus geen extra cursus nodig om optimaal te profiteren van de nieuwe gebruikersinterface.  

Jouw nieuwe startscherm: Profit Home

Maak kennis met jouw nieuwe startscherm: Profit Home. Op deze persoonlijke landingspagina vind je alles wat je nodig hebt. Iedere gebruiker krijgt een helder overzicht voorgeschoteld met eigen favorieten, historie en meldingen. Deze laatste sectie is nieuw en vraagt proactief aandacht voor specifieke dingen waar actie op nodig is. Bovendien kun je met de Spotlight zoekfunctie doelgericht alle functionaliteit binnen Profit vinden.

Relevant en logisch

Profit 1 is gebaseerd op vier pilaren: Weergaves, Eigenschappen, Wizards en Boekingen. Maar welk scherm je ook gebruikt; er is rust en overzicht. Bovendien bepaal je zelf wat je wil zien. Hierdoor zijn schermen altijd relevant en logisch ingedeeld. Een klein voorbeeld van een verbetering is de indeling van het eigenschappenscherm. In de oude lay-out stonden de knoppen rechtsonder. Het kostte dus altijd tijd om daar te komen. Die hebben we nu veel dichterbij de content geplaatst. En ja, dat is een verandering, maar wel een die voor gebruikers veel logischer is.

Nog cooler met de donkere modus

Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen beter en prettiger werken, ook al moet je soms even wennen. Prettiger geldt in ieder geval voor de donkere modus. Dit is niet alleen rustiger voor je ogen, je gebruikt ook nog eens minder energie op die manier. En niet onbelangrijk: het ziet er ook nog veel cooler uit.

Informeer je collega’s

Natuurlijk staan we open voor jouw feedback, wij willen namelijk altijd beter. Via de openbare wensenlijst kun je al je suggesties delen of zien of iemand anders dezelfde ervaring had. De overstap verloopt overigens niet anders dan bij eerdere nieuwe Profit versies. In het Update Center vind je alle details. Vergeet niet je collega’s goed te informeren dat Profit 1 er aan komt. Met gebruikersvideo’s en FAQ’s kun je gebruikers op tijd informeren zodat zij direct profiteren van alles wat Profit 1 te bieden heeft. En dat is heel wat! Jouw en onze boodschap is helder: je vertrouwde Profit die nóg makkelijker te gebruiken is.

 

Meer lezen?