Auteur: Benno Welmers

7.000 uur besparen in Profit 16

“Klanten vooral iets NIET laten doen”

In elke baan zijn er wel taken waar je echt niet onderuit kan. Tegelijkertijd moet je zo’n standaardtaak wel geconcentreerd uitvoeren, omdat er anders later nog meer werk op je afkomt. Als productmanager heb ik daar natuurlijk niet zomaar vrede mee. In de software die we maken, wil ik zoveel mogelijk van deze handelingen wegautomatiseren. En het is super als het lukt om een klant vooral iets NIET te laten doen. Bijvoorbeeld het maken van een salarisverwerkingsplan in Profit 16.

Meer dan 85.000 werkgevers verlonen hun medewerkers via AFAS. En hoewel ze allemaal verschillend zijn, hebben ze wel één ding gemeen: ze maken ieder jaar weer salarisverwerkingsplannen aan. Gaan ze elke maand, per vier weken of per week verlonen? Wat is betaaldatum en wat als die op een zaterdag valt? Ze leggen dit alles één keer per jaar handmatig vast via de wizard. Het kost in totaal misschien vijf minuten, maar ze moeten toch elk jaar weer even uitzoeken hoe het ook weer werkt. Gedoe dus.

Prioriteiten stellen

We weten wel dat niemand op dit extra werk zit te wachten. Zelfs onze eigen salarisadministratie vond het maar niks. Het stond ook al een tijdje op de wensenlijst. Toch moet productmanagement prioriteiten stellen. En dan krijgt veranderende wet- en regelgeving rondom salarisverwerking meestal voorrang. Want die moet hoe dan ook kloppen in een nieuwe release.

Goed nieuws

Toch heb ik goed nieuws voor alle werkgevers. Het salarisverwerkingsplan wordt in Profit 16 automatisch afgeleid. Het is een automatische instelling voor elke werkgever. Oké, je moet het nog één keer op werkgeverniveau controleren en vastleggen, maar na drie keuzes ben je er ook echt vanaf.

Ruim 7.000 uur tijdwinst

Wat levert zo’n aanpassing dan op? Als we uitgaan van een besparing van vijf minuten per jaar, besparen onze klanten in totaal 85.000 x 5 minuten is 425.000 minuten. Dat komt neer op ruim 7.000 uur per jaar. Dat is natuurlijk een mooie tijdsbesparing. Maar voor mij is het veel belangrijker dat mensen iets niet meer hoeven doen. En de vrijgekomen tijd kunnen ze besteden aan werk waar ze echt warm voor lopen. Daar krijg ik nou energie van!

Meer weten over de nieuwe functionaliteit van Profit 16? Bekijk vanaf 17 november mijn video op https://www.afas.nl/events/afas-open

Meer lezen?