Zo werkt AFAS

De medewerkers maken het bedrijf en daar zijn we trots op! Onder het mom van Inspireert Beter Ondernemen delen we ook graag wat we doen. Daar is Zo werkt AFAS uit ontstaan.

 

Inspireren tot beter ondernemen


AFAS inspireert beter ondernemen. Niet alleen met onze software, maar met name door onze eigen medewerkers en iedereen die aan ons verbonden is. Wij doen zeker niet alles goed, maar denken jou heel goed te kunnen inspireren met alle dingen die we wel gewoon doen. Benieuwd hoe we bij AFAS werken? Lees dan verder!

Zo werkt HR

De medewerkers maken het bedrijf en daar zijn we trots op! Onze visie op HR is tot in de puntjes doorgevoerd: één persoon (Britt) op HR voor bijna 700 medewerkers in binnen- & buitenland; alle processen rondom HR zijn geautomatiseerd en dán komt er tijd vrij. Kostbare tijd. Die tijd investeren we in onze medewerkers. The circle of HR bij AFAS!

Zo werkt de CEO

Bas van der Veldt is de Algemeen directeur (CEO) en tevens het boegbeeld van AFAS Software. Bas geeft regelmatig pittige presentaties waarbij hij de aanwezigen én zichzelf een spiegel voorhoudt. Met zijn scherpe spraak en zijn revolutionaire toekomstvisie weet hij menig heilig huisje omver te schoppen op het gebied van ICT, Enterprise Resource Planning (ERP), Marketing, E-HRM, Innovatie en Leiderschap.

Zo werkt AFAS Procesbeheer

De procesbeheerders binnen AFAS zorgen ervoor dat alle processen binnen AFAS soepel verlopen. Uiteraard met onze eigen software, AFAS Profit. Elke dag weer optimaliseren en beheren zij de processen die dankzij workflows door de hele organisatie vloeien. Of het nu gaat om de schoonmaak, supportafdeling of productontwikkeling, het zijn allemaal processen.

Zo werkt de Foundation

De AFAS Foundation inspireert en doet. Het inspireert jou om beter te doen. Daar waar jij kansen ziet om het beter te doen dan nu gebeurt. Altijd met grote gevolgen. Omdat het heel veel mensen helpt. Of juist omdat het heel veel mensen inspireert om te veranderen. Herken je dit? Samen met jou realiseren we dat wat grote gevolgen heeft voor de wereld om ons heen.

Zo werkt Marketing

Wat voegen wij toe aan de buyer- & customer journey? En op welk moment? Alles wat we bij AFAS doen houden we tegen onze pay-off Inspireert Beter Ondernemen aan. Wij willen bedrijven laten zien dat het anders kan en onnodig werk automatiseren. Als marketingafdeling hebben we de ambitie om van eerste contact tot einde contract waarde te kunnen toevoegen rondom alles wat AFAS doet.

Zo werkt CSR

Een betere wereld. Dat is waaraan we willen bijdragen met CSR. Dat doen we met liefde, vanuit ons hart. Én dat doen we systematisch. Want we zijn dol op meetbaar maken en elke dag een procentje verbeteren. Het liefst door te automatiseren, te digitaliseren en te innoveren. 

Zo werkt Productdevelopment

Elke dag zijn wij bezig ons softwarepakket 1% beter te maken en te verrijken met gave nieuwe functionaliteiten. Vaak doen we dit samen met de klant, om de software ook écht beter te maken. En wanneer nieuwe functionaliteit gerealiseerd is, wordt deze uitgebreid getest en gedocumenteerd. We nemen je mee in alle stappen van ons ontwikkelproces!

Zo werkt Controlling

Bijna 700 medewerkers, ruim 14.000 klanten en een omzet van bijna 300 miljoen. AFAS is de afgelopen jaren flink gegroeid, waardoor de financiële administratie ook flink meegroeit. De uitdaging is om dit met hetzelfde kleine team te managen. Hoe ze dit doen? Marco Pijnappel, manager Controlling, vertelt je er graag alles over tijdens de inspiratiesessie 'Boekhouden met het licht uit'! Je bent van harte welkom.

Zo werkt Support

Al onze nieuwe collega's beginnen op de supportafdeling om met de drie belangrijkste facetten kennis te maken: onze klanten, de AFAS visie en uiteraard ons product: Profit! Door de vele contactmomenten die er per jaar op support plaatsvinden, hebben wij de luxe om bij veel klanten een kijkje in de keuken te krijgen. Benieuwd hoe onze supportafdeling te werk gaat?

Zo werkt Sales

Wij houden van software! Ja echt. Al onze 30 sales houden van software. De software van AFAS in het speciaal. Zij geloven in de softwareoplossing die zij verkopen. Deze zullen ze niet aan je opdringen, maar wel proberen om te laten zien dat het anders kan. Hoe ziet een salestraject eruit? En welke rol speelt onze eigen software in dat proces?

Zo werkt de Raad van Inspiratie

We vinden het belangrijk dat meedenken ook formeel goed geregeld is. Met medezeggenschap dus. Dat doen we met een ondernemingsraad in onze stijl, een Raad van Inspiratie. Dit is een club van drie medewerkers die actief betrokken is, die precies weet wat er écht speelt in onze organisatie en die met liefde en lef onderwerpen bespreekbaar maakt, ideeën aandraagt, en kritisch is.

Een medewerker van AFAS op jouw evenement?

Bij AFAS krijgen onze collega's regelmatig de vraag of zij hun visie en kennis op het gebied van bijvoorbeeld klantgerichtheid, HR of marketing willen delen. Dat doen we maar al te graag! Om dit te structureren en automatiseren (want hé, daar zijn we wel van) hebben we de Sprekerspoule in het leven geroepen. Dit is een poule van AFAS enthousiastelingen die jouw gasten kunnen verrassen met een inspirerende presentatie over verschillende onderwerpen. Om direct de juiste medewerker bij het juiste onderwerp te matchen hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet.