Werving & selectie

 

Werving & selectie is iets dat AFAS 100% zelf doet. Waarom? Omdat wij zelf als geen ander weten of iemand bij ons past. Dat wil niet zeggen dat iedereen gelijk moet zijn. Juist niet! We vinden diversiteit belangrijk. We zijn op zoek naar unieke medewerkers binnen zeer uiteenlopende vakgebieden én met verschillende achtergronden. Al onze collega’s moeten zichzelf kunnen zijn bij AFAS. 

Jouw eerste werkdag

Dus jij hebt onze uitgebreide sollicitatieprocedure doorstaan? Gefeliciteerd! We zijn blij dat je er bent. Op jouw eerste werkdag maak je kennis met je collega's. Je krijgt je nieuwe laptop. Je speelt een potje tafelvoetbal. De dag vliegt als het goed is voorbij!

Bij AFAS houden we er van om dingen net even wat anders te doen dan andere bedrijven. Het kan even duren voordat je daar helemaal aan gewend bent. Geen probleem! Je collega’s weten hoe het werkt en zijn bereid je te helpen. Vergeet het ze niet te vragen.

PS dit is hoe wij onze ochtend starten.

Werven

Vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid vinden we belangrijk. Daarom stoppen we veel tijd in het werven van nieuwe medewerkers. We zijn continu op zoek naar gepassioneerde mensen die van ons product, en van onze klanten, houden. We werken niet met recruiters. Alhoewel… We hebben ruim 500 top-recruiters in dienst!  

Draag jij als medewerker een nieuwe collega aan en wordt deze aangenomen? Dan ontvang je €1.000,-. Deze nieuwe collega geeft aan, bij het insturen van zijn sollicitatie via werkenbijafas.nl of in het eerste gesprek, dat hij of zij via jou is binnengekomen.  

De start van iedere sollicitatieprocedure begint op werkenbijafas.nl. De betreffende afdeling is verantwoordelijk voor het in behandeling nemen van de sollicitatie. De sollicitant krijgt binnen 1 werkdag een eerste reactie. 

Er is één regel; AFAS vervult geen vacatures met ZZP’ers of freelancers. Dit zorgt voor betrokken medewerkers die de organisatie, het product en de visie daadwerkelijk omarmen.

Studenten

AFAS biedt afstudeerstages aan, maar alleen aan studenten die het leuk lijkt bij AFAS te blijven werken.

Stagevergoedingen per maand bruto bij fulltime dienstverband:

  • Afstudeerstagiaires HBO/WO €650,- 
  • 3e-jaars van het HBO en MBO €450,-
  • 2e jaars MBO €300,-

Daarnaast hebben we onder andere samenwerkingen met de Hogeschool Utrecht, de Christelijke Hogeschool Ede, de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Oproepkrachten en bijbaan

Voor de beloning van vakantiewerkers / oproepkrachten/ bijbanen geldt een standaard uurloon. Dit uurloon is hoger dan het minimumloon en inclusief de toeslag vakantiegeld en opbouw vakantiedagen. Er worden geen andere vergoedingen zoals reiskosten uitbetaald.

Leeftijd

Uurloon

16

€ 6,-

17

€ 7,-

18

€ 9,-

19

€ 10,-

20

€ 14,-

21

€ 17,-

Parttime werken

Bij AFAS werkt bijna 90% van de medewerkers fulltime. Dat is een bewuste keuze. Ga je bij AFAS aan de slag? Dan start je standaard als fulltimer. Dit komt niet voort uit een gebrek aan flexibiliteit, maar we helpen collega’s graag een stabiele basis te ontwikkelen. Heb je een gezin, verwacht je een kindje of zijn er andere omstandigheden? Dan is parttime werken zeker bespreekbaar. Tussen de 40 en 32 uur kun je "zonder overleg" je rooster via InSite aanpassen. 

Kies een eiland

Kom meer te weten over dit onderdeel van onze werkwijzer


Terug naar de home van de AFAS Werkwijzer