Uitstroom

 

Het liefst zien we natuurlijk niemand vertrekken. Maar we zijn ook realistisch. Soms is het volstrekt begrijpelijk, of zelfs onvermijdelijk, dat iemand verder kijkt. Daar doen we ook niet moeilijk over. We vinden het wel belangrijk om daarover open en eerlijk naar elkaar te zijn. Zodat wij ook van de uitstroom leren. Hebben we alles gedaan om je aan boord te houden? En zo niet, waarom dan niet?

Beëindigen arbeidsovereenkomst

Als je de arbeidsovereenkomst wilt beëindigen, dan bespreek je dat met je leidinggevende. Jullie bekijken dan samen hoe jullie de laatste periode tot een succes maken. We gaan uit van een minimale opzegtermijn van een maand, maar uiteraard geldt: hoe eerder je je meldt, hoe prettiger het is.

Als je de pensioenleeftijd bereikt, dan wordt je arbeidsovereenkomst ook beëindigd. Komt jouw pensioenleeftijd in beeld? Dan begeleiden we je goed. Bij de financiële kant, maar ook bij het invullen van deze nieuwe periode in je leven.

Voordat je weggaat bespreek je jouw tijd bij AFAS ook met HR. Waar heb je van genoten? Wat had beter gekund? Wat ga je missen? En wat zeker niet? Daar leren we van.

Uit het oog, niet uit het hart

Veel oud-medewerkers blijven in ons ecosysteem als AFAS Partner of AFAS Expert. Anderen gaan aan de slag bij één van onze klanten. Voor oud-medewerkers in ons netwerk organiseren onze jaarlijkse Partner- & Expertdag, het Senioren-uitje en de AFAS-reünie.

Kerngezond ecosysteem

Verlaat je AFAS, maar blijf je wel in ons ecosysteem? Bijvoorbeeld als partner of expert? Dan verwachten we dat je er een positieve bijdrage aan levert en dat je nog steeds handelt vanuit “Werk met gezond verstand in het belang van AFAS”. Dat betekent dat je:

  • je dienstverlening top op orde hebt
  • geen AFAS-collega’s meeneemt (ook niet later)
  • onze software gebruikt
  • je officieel partner / expert wordt
  • net als wij – altijd gaat voor open communicatie

Zo gaat jouw groei nooit ten koste van anderen in het ecosysteem. En zorgen we er samen voor dat het systeem in zijn geheel groeit. Daar worden we allemaal beter van.

Kies een eiland

Kom meer te weten over dit onderdeel van onze werkwijzer


Terug naar de home van de AFAS Werkwijzer