Uitstroom


We streven naar een laag verloop. Maar we zijn ook realistisch. Verloop is in sommige gevallen onvermijdelijk en verklaarbaar. Hier doen we niet moeilijk over. We vinden het belangrijk om open en eerlijk naar elkaar te zijn en om van uitstroom te leren. Hebben we alles gedaan om die medewerker aan boord te houden? Zo niet, waarom niet? 


Beëindigen arbeidsovereenkomst

Wanneer je de arbeidsovereenkomst wil beëindigen bespreek je dit met je leidinggevende. We hanteren een opzeggingstermijn van 1 maand. We gaan er vanuit dat je hier in goed overleg mee omgaat. Daarnaast heb je een gesprek met HR om jouw tijd bij AFAS te bespreken. Waar heb je van genoten? Wat had beter gekund? Wat ga je missen? En wat zeker niet…? 

De arbeidsovereenkomst wordt ook beëindigd wanneer een medewerker de pensioengerechte leeftijd bereikt. Komt jouw pensioenleeftijd in beeld? Dan begeleiden we je rondom de financiële zaken en op sociaal vlak. 

Ga je AFAS daadwerkelijk verlaten? Dan verwachten we dat je nog steeds met gezond verstand en in het belang van AFAS handelt. 

Oud-medewerkers

Veel oud-medewerkers blijven in ons netwerk als AFAS Partner of AFAS Expert. Anderen gaan aan de slag bij één van onze klanten. We organiseren een aantal evenementen voor oud-medewerkers zoals onze jaarlijkse Partner- & Expertdag, het Senioren-uitje of de AFAS-reünie.

Kies een eiland

Kom meer te weten over dit onderdeel van onze werkwijzer


Terug naar de home van de AFAS Werkwijzer