Contractonderwijs

Naast reguliere vormen van onderwijs leveren onder andere
ROC's en universiteiten ook maatwerk voor het bedrijfsleven
in de vorm van cursussen die voldoen aan de specifieke opleidingsbehoefte van organisaties. Cursusmanagement
biedt de oplossing om de administratieve processen rondom
deze vorm van onderwijs goed te kunnen borgen.

m

Onze visie

Als je als onderwijsinstelling aan contractonderwijs denkt, denk je waarschijnlijk ook aan de administratieve lasten die dit met zich meebrengt. Dit terwijl deze vorm van onderwijs uitermate geschikt is voor diegene die wel wil studeren, maar niet (meteen) een volledige opleiding of studie wil volgen. Om contractonderwijs ook voor de onderwijsinstelling interessant te houden, biedt de cursusmanagementmodule een volledige ontzorging als het gaat om de administratieve processen. Van online inschrijven tot het bijhouden van presentie en facturatie van de gevolgde cursus of opleiding. 

Automatiseer contractonderwijs voor jouw instelling


In 5 stappen volledige grip! 

 1. Werken met een portal

Het aan of afmelden van cursisten kan een behoorlijke administratieve last betekenen. Door te werken met een portaal melden deelnemers zichzelf aan en krijgen hier direct een bevestiging van. Ook is direct online in te zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, kan de deelnemer eventueel een introducé meenemen of zichzelf inschrijven op een reservelijst als de cursus of opleiding al vol zit. 

 1. De medewerker / docent centraal

Cursusmanagement is verankerd in onze ERP software. Dit betekent
dat de medewerker / docent via het intranet (InSite) direct inzicht heeft in welke deelnemers zijn ingeschreven, ze via het portaal aanwezig kan melden of contact met de deelnemer op kan nemen indien er bijvoorbeeld nazorg gewenst is. 

 1. Grip op de planning van cursusruimtes 

Niet is zo vervelend als een cursusruimte welke dubbel gereserveerd is. Doordat de cursusruimte in de software zijn geregistreerd, tezamen met de beschikbare plaatsen wordt bij het aanmaken van het cursusevenement de ruimte en het aantal plaatsen direct gereserveerd zodat de cursusruimte nooit dubbel geboekt kan worden of teveel deelnemers zichzelf kunnen inschrijven. 

 1. Factureren met één druk op de knop

Doordat de cursusmanagement module is geïntegreerd met zowel de HRM/Payroll kant als de financiële kant, factureer je de cursus slechts één druk op de knop. Uiteraard is er rekening te houden met de individuele afspraken, echter liggen die al vast bij het inschrijven van de deelnemer. De factuur wordt vervolgens automatisch gejournaliseerd.

 1. Altijd een stapje verder en beter

De cursusmanagement module geeft je echter ook de mogelijkheid om altijd een stapje verder en beter te organiseren. Denk hierbij aan automatische taken voor de facilitaire dienst om cursusmateriaal klaar te leggen of de cursusruimte schoon te maken als het evenement heeft plaatsgevonden.Bekijk ook deze bronnen


Inspireert Beter Ondernemen


Neem contact op


Bekijk de productpresentatiega naar top

Voorbeeld van contractonderwijs


 • Via eenvoudig formulier melden deelnemers zichzelf aan op een online portaal;

 • Dankzij realtime inzicht kan het OOP direct alle aangemelde deelnemers controleren en indien gewenst aanpassen;

 • De docent meldt de deelnemers aanwezig zodat eventuele certificaten kunnen worden aangemaakt en men grip heeft op bijvoorbeeld het no-show percentage;

 • Doordat de deelnemer en docent  nu alles zelf regelen, verlaag je de administratieve lasten aanzienlijk en is factureren een kwestie van één druk op de knop.

De rol van Finance & HR

Adviseren


Alleen het adviseren en plannen zijn nog de intensieve taken die tot het exclusieve domein van Finance & HR horen als het gaat om contractonderwijs. Denk hierbij aan taken als:

 • Adviseren in opkomstpercentages;
 • Kosten / baten analyses voor externe docenten;
 • Optimalisatie van bezettingen van ruimtes;
 • Interne procesoptimalisatie voor bijvoorbeeld de facilitaire dienst.

Controleren is niet meer een aparte taak van Finance of HR, maar een integraal onderdeel in de processen (waarin in meerdere functies een controlerende rol vervullen). De administratieve medewerker is als regisseur het sluitstuk in dat proces aangezien de deelnemer zelf alles via de portal invoert.

Administreren vindt plaats op de juiste plek in het primaire proces, namelijk bij de deelnemer. Wanneer de deelnemer present wordt gemeld, wordt eigenlijk de factuur al klaargezet. Door de integratie met financiëel is de factuur tevens direct in de boekhouding verwerkt.

ga naar top

Inspiratie over contractonderwijsKevin Voges“Contractonderwijs automatiseren biedt kansen!”

"Niet is zo vervelend als een extra enorme administratieve last wanneer je wilt starten met contractonderwijs. Je wilt je kunnen focussen op het primaire proces, in plaats van bezig houden met facturatie, inschrijven van deelnemers en ga zo maar door. Cursusmanagement is een module die onderwijsinstellingen compleet ontlast en biedt daarom kansen voor groei en optimalisatie". Lees alles over cursusmanagement

Foto: Kevin Voges, Productmanager

ga naar top

Neem contact op!

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak!

Download de brochure

Download de brochure

Cursusmanagement zit verankerd in onze ERP software.
Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.

Advies op maat nodig? Bel: 033-4343883