AFAS Circustheater

Samen theater maken.

 

 

 

Naamgevend sponsor sinds 2011


Het Circustheater in Den Haag heet sinds 1 augustus 2011 het AFAS Circustheater. AFAS heeft zich verbonden als naamgevend sponsor aan het theater dat bekend is van de grote musicals van Stage Entertainment. Het meer dan 110 jaar oude Circustheater is vanaf begin jaren negentig het paradepaardje van Stage Entertainment.

In 2020 verlengden AFAS en Stage Entertainment Nederland de samenwerking met 3,5 jaar tot 2024.

Waarom het AFAS Circustheater?


Door de sponsorovereenkomsten binnen sport, muziek en cultuur bereikt AFAS een breed en divers publiek.“De samenwerking met het AFAS Circustheater is de afgelopen jaren erg succesvol gebleken”, verklaart Bas van der Veldt.

“Theater heeft bij ons een vlucht genomen toen we in 2006 een eigen theater bouwden in ons pand in Leusden. Als softwarebedrijf leveren wij geen tastbaar product, dus we moeten iets extra’s doen om onze klanten te raken. Op deze manier kunnen we mooie verhalen maken voor onze klanten, partners en de mensen in de buurt. Verhalen die inspireren, want daar gaan we voor. ‘Inspireert beter ondernemen’ is niet voor niets onze pay-off. Het sponsorschap AFAS Circustheater sluit naadloos aan bij deze ambitie.”

Circustheater


Het 110 jaar oude Circustheater is onderdeel van Stage Entertainment en biedt onderdak aan grote internationale musicalproducties. In de jaren dat AFAS naamgevend sponsor is van het AFAS Circustheater zijn er diverse prachtige musicals te zien geweest.

 

Aladdin

Ben jij klaar voor het wereldberoemde verhaal uit Duizend-en-één-nacht? Kom dan naar Disney's Aladdin in het AFAS Circustheater Scheveningen. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums en special effects. Spring op het vliegende tapijt en ga mee met Aladdin op avontuur in een heel nieuwe wereld. 

Anastasia

Het mysterie van Anastasia de Musical ging op 22 september 2019 in première. Jaren na de mysterieuze vermissing van de beroemde Romanov prinses, duikt er in Rusland een vrouw op zonder naam en geschiedenis. Komt ze erachter wie ze écht is? De succesvolle Broadway musical is helaas na een half jaar stil komen te liggen vanwege de coronapandemie.

The Lion King

Sinds 30 oktober 2016 draait de koning der musicals, The Lion King, in het AFAS Circustheater. The Lion King vertelt het verhaal van de leeuwenwelp Simba die van een kleine leeuw uitgroeit tot een machtige koning. Na 3 jaar en 1,6 miljoen bezoekers is de Lion King de best bezochte musical ooit in Nederland.

Beauty and the beast

De Disney klassieker Beauty and the Beast was vanaf december 2015 te zien in het AFAS Circustheater. De mooie Belle komt terecht in het duistere kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een beest. Uiteindelijk ontdekt Belle de innerlijke schoonheid van het verschrikkelijke beest, waardoor de betovering kan worden verbroken.

Billy Elliot

De musical Billy Elliot was te zien in het musicalseizoen 2014 - 2015. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film Billy Elliot die het verhaal vertelt van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin in Engeland. Billy blijkt een talent te hebben voor ballet en gaat zijn droom hierin achterna, tegen de wil van zijn vader in.

Sister Act

Na 530 voorstellingen vond op 10 augustus 2014 de laatste voorstelling van Sister Act plaats in het AFAS Circustheater. Simone Kleinsma vertolkte daarin de rol van Moeder Overste. Met rust, reinheid en regelmaat runt ze het klooster, waar Deloris terechtkomt, om uit de handen te blijven van badboy Curtis.

Wicked

Van november 2011 tot januari 2013 was Wicked te zien in het AFAS Circustheater. Wicked vertelt het verhaalt van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire Glinda en de groene, onbegrepen, strijdlustige Elphaba.

Mary Poppins

De musical Mary Poppins was in het seizoen 2010/2011 te zien in het Circustheater. In de laatste maand dat Mary Poppins draaide werd AFAS naamgevend sponsor van het Circustheater.

Mary Poppins gaat over een komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten.

Over Stage Entertainment

 

Stage Entertainment is de toonaangevende internationale theateronderneming die in 1998 werd opgericht door Joop van den Ende. De onderneming bestaat uit meer dan 35 werkmaatschappijen, in acht landen. Zij bieden het publiek in Europa en New York een breed scala aan live entertainment. Ruim 10 miljoen mensen zien jaarlijks een Stage Entertainment productie.

Onvergetelijke ervaring


In samenwerking met het AFAS Circustheater heeft AFAS al enkele keren een kinder-matinee mogen organiseren met de musicalcast. Zo hebben honderden kinderen een onvergelijkelijke ervaring beleefd in het AFAS Circustheater.

Met een selectief gezelschap heeft AFAS eens per maand ook de mogelijkheid om een musical te bezoeken. Deze exclusieve kaarten worden gebruikt om relaties te bedanken en/of te belonen door ze een magische avond te bezorgen.

Zakelijke evenementen in het AFAS Circustheater


Het AFAS Circustheater is de ideale plek voor het organiseren van een (zakelijk) evenement. Een congres, seminar, beurs of vergadering: het AFAS Circustheater heeft alle mogelijkheden om van jouw evenement een succes te maken!

Dat kan helemaal los van de productie van dat moment, of in combinatie met een bezoek aan de voorstelling. In onderstaande video zie je hoe Stage Entertainment het theater in diverse settings kan krijgen. Van de zakelijke evenementen tot aan de musical. 

 

 

Beleef de musicals


Gaat er nog geen lampje branden bij één van de bovengenoemde musicals? Dan helpt onze Spotify playlist misschien!