14 de musical

AFAS Software gaat in samenwerking met theatermaker Tom de Ket en het management van Johan Cruijff een musical over Johan Cruijff maken. 14 de musical zal op zaterdag 25 september 2021 in het nieuwe AFAS Theater in Leusden in première gaan.

 

 

 

14 de musical

AFAS Software gaat in samenwerking met theatermaker Tom de Ket en het management van Johan Cruijff een musical over Johan Cruijff maken. 14 de musical zal op zaterdag 25 september 2021 in het nieuwe AFAS Theater in Leusden in première gaan.

 

 

 

Première in het gloednieuwe AFAS Theater


De cast van ‘14 de musical’ staat volgend jaar september op de planken in het nieuwe AFAS Theater. Het theater is onderdeel van het nieuwe hoofdgebouw van AFAS Software in Leusden dat binnenkort geopend wordt.

Het is een zaal die zich straks kan meten met de grotere zalen van Nederland. 850 personen kunnen voorstellingen bijwonen. Naast voorstellingen zullen er ook presentaties, congressen en andere soorten grote events gaan plaatsvinden.

“14 de musical is voor ons een inspirerend, nieuw avontuur. We worden meegenomen in het hele ontwikkelingsproces”, vertelt Carole Thate namens het Cruijff management over de totstandkoming van de musical. Het management was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical. “Zo is aan het verzoek om Johan in de voorstelling vooral veel te laten praten en voetballen, maar niet te laten zingen, direct gehoor gegeven”, aldus Thate. 

Waarom gaat AFAS deze samenwerking aan?


“Een voorstelling over Cruijff is een langgekoesterde wens van ons en we zijn zelf actief op zoek gegaan naar partners om tot deze mooie productie te komen. Die zoektocht startte eigenlijk in 2019 al. ‘Samen doen’ is een boodschap die Cruijff vaak heeft gepropageerd. Dat past ook heel goed bij het DNA van AFAS.”, vertelt AFAS directeur Bas van der Veldt. “We kijken er enorm naar uit 14 de musical volgend jaar te kunnen presenteren als de openingsproductie van ons nieuwe theater.”

Sportbeleving en de entertainmentsector zijn ontzettend hard geraakt door het intreden van het coronavirus. “Goed voor elkaar zorgen is iets dat wij heel belangrijk vinden en is een doel op zich”, zegt van der Veldt. “Op dit moment is die missie belangrijker dan ooit. We investeerden altijd al veel in entertainment en sport; sectoren die het op dit moment niet makkelijk hebben. Wij kunnen op deze manier nog eens een extra bijdrage leveren.”

14 de musical


Gerenommeerd theatermaker Tom de Ket maakte van het levensverhaal van de legendarische nummer 14 met een paradoxale persoonlijkheid, een script dat gaat over ambitie, liefde, vriendschap maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad. De Ket koos voor het genre musical, maar wel in een vorm die past bij de eigenzinnigheid van de sporter.

Zo zien we Cruijff wel voetballen, maar zingt hij zelf niet, bevat de voorstelling rock, klassiek en hiphop en is de vormgeving een uitdagende combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Cruijffs vrouw Danny, een van de eerste vrouwen die in de media bekend werd als spelersvrouw én een heel belangrijke rol speelde in het leven van Cruijff, krijgt een grote rol in de voorstelling. Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgde er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was.

Meer weten over de musical en de ticketverkoop?

Het nieuwe AFAS Theater

Een nieuw indrukwekkend theater in Leusden

 

Het nieuwe AFAS Theater in Leusden opent in 2021 haar deuren en biedt ruimte aan 850 gasten. Het AFAS Theater wordt het decor voor kleine en grote zakelijke evenementen, zoals seminars, congressen, productpresentaties en premières. Dit alles met een eigen restaurant en de modernste theater- en klimaattechnologieën.

Het AFAS Theater is onderdeel van de nieuwbouw van AFAS Software. Meer weten? Ga naar www.afastheater.nl.