AFAS voor de gebruiker

Van je dagelijkse taken tot je verlof aanvragen en uren boeken. Dit kan je als medewerker allemaal zelf digitaal regelen met onze software.


Self Service 


Als medewerker regel je zelf al jouw persoonlijke zaken. Je kan bijvoorbeeld eigen HR-informatie raadplegen en muteren. Van het vastleggen en wijzigen van je woonadres tot het raadplegen van je verlofsaldo of je loonstrook. Dit doe je gemakkelijk via InSite of de AFAS Pocket App.

Ook het boeken van uren, het accorderen van facturen en het afhandelen van andere taken en signalen doe je gemakkelijk via InSite. Je hebt het zelf in de hand.

Taken & signalen


Veel processen worden vastgelegd in de software. Deze gaan 'workflowgestuurd' en dus digitaal en gestandaardiseerd door de organisatie heen. Werkzaamheden die je moet uitvoeren krijg je binnen in jouw persoonlijke overzicht zodat je daar vervolgens actie op kunt ondernemen. Je hoeft maar één keer in te loggen voor een overzicht van al je werkzaamheden en hoeft deze ook maar één keer vast te leggen.

Het systeem herinnert je aan belangrijke zaken die je niet mag vergeten. Denk het aan verlengen van een contract, een klant die te laat betaald of jouw collega die volgende week jarig is. De software bevat standaard meer dan 100 signalen die zelfs automatisch een taak kunnen creëren. Zo kom je nooit meer voor onverwachte verassingen te staan. 

Mijn taken


Regel het zelf met de app


De AFAS Pocket App is jouw handige assistent voor onderweg. Je kunt je administratie doen op je eigen smartphone, maar ook jouw eigen HR-zaken gemakkelijk regelen.

De volgende zaken regel je gemakkelijk via de app:

 • Declaraties indienen
 • Urenregistratie
 • Taken en signalen afhandelen
 • Loonstrook raadplegen
 • Verlof aanvragen
 • Ziek- of beter melden


AFAS Pocket App startscherm

Een loonstrook die je wél begrijpt


De loonstrook bevat voor de meeste medewerkers veel onduidelijkheden. Sterker nog: de meesten kijken alleen maar wat er onderaan de streep staat. Natuurlijk is wat je uitgekeerd krijgt het belangrijkst maar de salariswijzer van AFAS probeert de loonstrook juist wél begrijpelijk te maken. De salariswijzer voldoet aan alle wettelijke eisen van een loonstrook, maar toont de salarisgegevens op een compleet nieuwe wijze. De salariswijzer is een salarisoverzicht met daarop alleen de belangrijkste onderdelen, duidelijke iconen en begrijpelijke benamingen.

De loonstrook is zowel via de app als via InSite te raadplegen.

Loonstrook die je wel begrijpt


Uren boeken via de app

Gemakkelijk uren boeken


Medewerkers kunnen via hun mobiele telefoon of tablet gemakkelijk online hun uren boeken via de AFAS Pocket App. Direct op het goede project met de juiste werksoort. Je verzuim en verlof is geïntegreerd in je overzicht.

Ook wanneer je niet over de app beschikt kan je makkelijk je uren boeken via InSite.

Vastlegging bij de bron voorkomt fouten

 • Uren boeken via web of app
 • Integratie met HRM voor verlof en verzuim
 • Boek op projecten
 • Boek op werksoorten
 • Accorderen van uren geautomatiseerd

CRM bij de hand


Betrouwbare informatie over klanten is van belang voor de hele organisatie. Alle informatie rondom jouw klanten vind je terug in het geïntegreerde CRM-systeem. Of je nu een telefoonnummer moet opzoeken of inzicht wilt krijgen in het digitale dossier,
je raadpleegt het gemakkelijk via InSite of via de AFAS Pocket App.

CRM on the road


Jouw intranet


InSite is het intranet van jouw organisatie waarmee je makkelijk informatie deelt. Geheel zelf in te richten naar de huisstijl van de organisatie.

Je vindt er onder andere:

 • Nieuwsberichten
 • Blogs
 • Prikboordberichten
 • Verjaardagen
 • Informatie over je collega's
 • Informatie over de verschillende afdelingen
InSite als intranet


Inzicht in kerncijfers


Iedere organisatie kent veel verschillende rollen. Van projectleider tot inkoper of HR-manager. Ieder is er bij gebaad om inzicht te verkrijgen in hoe de organisatie er voor staat voor zijn of haar specifieke doelen. Doordat de data allemaal in één systeem vastgelegd wordt, is deze data te visualiseren. Dit wordt gedaan door middel van dashboards.

Standaard levert AFAS meer dan 200 dashboards uit die je inzicht geven in hoe jouw organisatie ervoor staat.
Aan de hand van jouw rechten in het systeem, kan jij de voor jou belangrijke cijfers inzien.

Dashboard financieel debiteuren voorbeeldMeer weten over onze software?