Automatiseer jouw HR-processen met de HRM software van AFAS

Of het nu gaat om verlof, verzuim, de salarisverwerking of werving & selectie, met de HRM software van AFAS beschik je over één volledige HR-oplossing om de administratie tot een minimum te beperken.

 

 

 

Creëer tijd voor wat belangrijk is 

 

De rol van de HR-afdeling verandert. Administratieve werkzaamheden zoals verlofregistratie, declaraties en verzuim maken plaats voor thema's als werkgeluk en strategische personeelsplanning. Strategisch personeelsadvies is wat de organisatie van jou vraagt. Wel zo fijn als je geholpen wordt door HRM software om je daar volledig op te kunnen richten, toch?

Met de HRM software van AFAS automatiseer je de administratieve werkzaamheden, betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties. En dankzij de tientallen HR-dashboards beschik je over alle inzichten om strategisch je meerwaarde te tonen.

Weten wat onze HRM software voor jouw organisatie kan betekenen?

 
 

Jouw organisatie beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

 

Employee Self Service

Medewerkers betrekken bij HR-processen


Met de HRM software van AFAS raadplegen en wijzigen jouw collega's makkelijk hun HR-gegevens. Denk hierbij aan het aanvragen van verlof of het indienen van een declaratie. Dit noemen wij Employee Self Service (ESS).

ESS is, in tegenstelling tot de HR-afdeling, 24/7 voor iedereen digitaal beschikbaar. Zowel via het web als de AFAS Pocket app. Dat scheelt jou tijd en voorkomt fouten in de administratie.

Lees meer over ESS in onze brochure

Manager Self Service

HR-taken voor het middenmanagement


De HRM software biedt ook Manager Self Service (MSS). Zo betrek je het middenmanagement meer bij HR-taken. Denk hierbij aan het accorderen van declaraties en het beoordelen van medewerkers. Hier hoef jij als HR-afdeling niet tussen te zitten.

Het automatiseren van HR-processen en de verantwoordelijkheid voor HR-taken bij de juiste mensen neerleggen maakt dat er weer ruimte is voor visie, advies en beleid!

Lees meer over MSS in onze brochure

Payroll loonstrook met afas pocket

Integratie met payroll


De salarisadministratie is ook volledig geïntegreerd met HRM. Zo wordt de salarisverwerking een logisch gevolg van de HR-administratie.

En laat juist die administratie nu grotendeels door medewerkers zelf gedaan worden met ESS en MSS. Jij hebt er geen omkijken meer naar. Jij behoudt wel grip door geautomatiseerde meldingen op eventuele uitzonderingen die zich voordoen. Je snapt hem wel: er blijft tijd over!

PS: wist je dat 2,7 miljoen Nederlanders al hun loonstrook krijgen via onze software?

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

HR-zaken via de AFAS Pocket app

Met de AFAS Pocket app regelen je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon via hun telefoon.

 •  Declaraties 
 •  Loonstroken
 •  Mijn gegevens
 •  Urenregistratie
 •  Verlof
 •  Ziek melden (of beter!)

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de software van AFAS. Doordat jouw collega zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteert de HR-afdeling van een goede vastlegging.

Lees meer over de AFAS Pocket app

AFAS Pocket - HRM software in je broekzak

"We wilden heel graag werken met een partij die thuis is in de Nederlandse wetgeving en in de voor ons geldende cao. We wilden vooral dat onze processen er veel efficiënter van zouden worden, doordat medewerkers en leidinggevenden veel meer zelf zouden kunnen regelen."

Sander van Schie, Director National HR Projects ALDI

Logo Aldi
Werving & Selectie in de HRM software van AFAS - bouw je eigen werkenbij site met afas

Werving & Selectie

Je eigen 'Werken bij' site met Sollicitant Self Service

Het gehele werving en selectieproces, van het ontstaan van de vacature tot en met de indiensttreding van de meest geschikte kandidaat kan volledig in Profit worden geborgd. Door de volledige integratie tussen OutSite (website) en InSite (intranet) ben je in staat het administratieve proces, van sollicitatie tot aanname, via workflows te kunnen sturen. Daarnaast kan er solide managementinformatie worden geraadpleegd om zo het recruitmentproces goed te kunnen monitoren.

Alle informatie en communicatie rondom de sollicitatie is terug te vinden in je eigen sollicitatieportal. Zo bouw je, in jouw huisstijl, je eigen 'Werken bij' website die volledig geïntegreerd is met je backoffice.

Weten wat onze HRM software voor jouw organisatie kan betekenen?

 
 

Jouw organisatie beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

 

Talentmanagement 


Als organisatie heb je behoefte aan inzicht in je medewerkersbestand en de daarbij behorende competenties. Daarmee maak je het beleid voor de toekomst door talent te binden, boeien en behouden. Onze software stelt jou in staat om talentmanagement in de praktijk te brengen. De uitgebreide dashboards en analysemogelijkheden in de HRM software zorgen ervoor dat je altijd actueel inzicht hebt.

Lees meer over talentmanagement in de brochure

HR-Analytics


Weet je precies hoe jouw organisatie ervoor staat? Hoe actueel is jouw vlootschouw? Met onze dynamische HRM- en Payroll-dashboards, gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence software, beschik je over alle informatie die je nodig hebt om jouw HR-beleid naar een volgend strategisch niveau te brengen. Of het nu gaat om competentiemanagement, performance management of interne mobiliteit.

Lees meer over HR-Analytics in de brochure

Managementinformatie op maat

Weet jij hoe jouw organisatie er vandaag voor staat?

Managementinformatie op maat

Sociaal dashboard hrm software AFAS

Met de BI dashboards krijg jij alle belangrijke data uit de HRM software van AFAS op een overzichtelijke manier getoond. Of je nu inzicht wilt hebben in vlootschouw, succession planning, verlof, verzuim of ontwikkeling van loonschalen: alle informatie is te raadplegen. Hierdoor heb jij de onderbouwing voor strategische keuzes beschikbaar. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van de HRM software. Geen meerkosten dus!

Een greep uit de beschikbare dashboards in de HR software

 • Afspiegelingsbeginsel
 • Bezetting
 • Formatiebeheer
 • Loonbeslagen en leningen
 • Loonkosten
 • Loonmutaties
 • Loonschalen
 • Payroll regelingen
 • Succession planning
 • Verzuim
 • Verlof
 • Vlootschouw
 • Wagenpark
 • Werving en selectie
 • Wet Werk en Zekerheid

Je vestigingen wereldwijd verbinden

 

Opereert jouw organisatie ook buiten de Nederlandse grenzen? Ook internationaal ondernemen vraagt om gestandaardiseerde processen en slimme automatisering. Met de HRM software van AFAS automatiseer je ook grensoverschrijdend de administratieve werkzaamheden.

Lees meer over AFAS en je HR internationaal automatiseren

"Bijzondere momenten zoals jubilea en verjaardagen zijn ingericht in AFAS, zodat een automatische melding snel tot de juiste actie kan leiden. Het zorgt er tevens voor dat medewerkers op verschillende locaties dezelfde behandeling krijgen."

Rik Kokhuis, HR-manager Kees Smit Tuinmeubelen

logo-kees-smit

Meer dan 11.500 organisaties werken al met AFAS

Een greep uit ons klantenbestand

HANOS
Holland & Berret
Vacansoleil
Febo
Nijhof Wassink
Hello Fresh

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw HR-processen te automatiseren.

 

 


Of bel ons direct op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak
Software van eigen bodem