ERP Direct: de snelle en slimme manier om je bedrijfsprocessen te automatiseren

 

AFAS Direct is dé alles-in-één-oplossing voor jouw organisatie: in één softwarepakket regel je al je administratieve processen. En dat voor een vast bedrag per maand, zonder opstartkosten.

 •  Eén systeem voor al je bedrijfsprocessen
 •  Alles-in-één-bedrag zonder opstartkosten
 •  Snel van start dankzij de AFAS Template

 

 

Eén pakket om al jouw processen in vast te leggen

Goede software is belangrijk voor iedere organisatie. Je bespaart veel tijd door trage, administratieve processen via software te laten verlopen. Zo werk je sneller en gestructureerder. Met AFAS Software gaat een groot deel van de administratie zelfs helemaal automatisch. De tijd die je terugverdient zet je natuurlijk in voor écht belangrijke zaken: je medewerkers en je klanten!

Wat levert dat op?

 • Meer zekerheid en werkplezier
 • Minder administratieve taken
 • Tevreden klanten
 • Grip op actuele wetgeving
 • Actueel inzicht in je organisatie met dashboards

> Een compleet beeld van onze software? Download de brochure!

Bekijk de video

Ontdek ERP Direct in één minuut

 

Aan de slag met ERP Direct

Werk je met projecten of voorraad?

 

Samen met de template van AFAS, jouw inzet en de hulp van AFAS krijg je een vliegende start. Hierdoor ben je snel up-and-running met dat wat voor jouw organisatie van belang is.

Weten wat er in de AFAS template zit? Download de brochure!

 

Zoom in op jouw specialisme

 

ERP Direct is het fundament dat ons het vertrouwen geeft om verdere groei door te maken’ 

Ivar Ros, eigenaar bij Ivar's

 

Starten met AFAS is niet spannend

Ruim 12.000 organisaties die werken met AFAS bewijzen dat!


Om het maximale uit de software te halen, is het van belang om deze vanaf het begin goed in te richten.

De opstart zal volledig online plaatsvinden. In onze software hebben wij alvast een hoop processen ingericht aan de hand van onze ervaring met ruim 12.000 implementaties en onze visie op een goed geautomatiseerde organisatie. Hierdoor kun je sneller aan de slag. Dit scheelt je tijd én geld, ook als jouw organisatie nog verder groeit.

Veelgestelde vragen

Krijg direct antwoord op de veelgestelde vragen.

> Naar het overzicht

Veelgestelde vragen

Krijg direct antwoord op de veelgestelde vragen.

> Naar het overzicht

Dienstverlening

Ook na de implementatie helpen we je graag verder.

> Bekijk onze dienstverlening

Dienstverlening

Ook na de implementatie helpen we je graag verder.

> Bekijk onze dienstverlening

Meer inzicht voor Tupak dankzij ERP Direct.

 

“Een paar drukken op de knop en iedereen weet precies wat er speelt qua verkoop en offertes.”

- Arjan van Hassel, Accountmanager binnendienst

 

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Veelgestelde vragen ERP Direct

 

 Welke functionaliteit is inbegrepen in ERP Direct?

Je krijgt de beschikking over de volledige ERP-oplossing van AFAS, maar we beperken ons in de implementatie tot de twee pakketten zoals hierboven beschreven. Een gedetailleerdere omschrijving van de functionaliteit per pakket vind je in onze brochure.

 Hoe lang duurt het voordat ik kan starten met jullie software?

Dat is afhankelijk van jouw wensen en beschikbare tijd. Na jouw keuze voor ERP Direct gaan wij gelijk aan de slag voor je, bijvoorbeeld met het klaarmaken van onze software voor jouw organisatie. Daarnaast vragen we van jou om tijd vrij te maken voor het volgen van een online cursus. Vanuit AFAS is het haalbaar om binnen twee weken live te gaan met de primaire processen van ERP Direct. Uiteraard is het geen probleem als het jouw voorkeur heeft om dit te verspreiden over een langere periode. Daarnaast is het geen verplichting om live met de software te gaan per januari. 

 Wat wordt bedoeld met de template van AFAS?

In de afgelopen 20 jaar hebben wij ruim 12.000 klanten geïmplementeerd. Op basis hiervan hebben wij een template ingericht die continu wordt aangevuld. In de zakelijke dienstverlening en bij handelsbedrijven zijn enorm veel administratieve processen gelijk aan elkaar. Deze processen zijn geborgd in een speciale template voor het bedrijfsleven. Je processen worden dus altijd zo optimaal en actueel mogelijk ingericht. De template is in principe voor elk bedrijf te gebruiken.

 Hoeveel tijd moet ik vrij maken om te investeren in kennis?

Hou rekening met 2 dagen online cursus (afhankelijk van hoe snel je er doorheen gaat) om jouw eigen basiskennis neer te zetten. De cursus volg je vanaf je eigen werkplek. Met deze basiskennis maak je een vliegende start. Uiteraard zijn er in een later stadium meerdere cursustrajecten te volgen om je kennis uit te breiden.

 Kan ik mijn licentie uitbreiden met oog op de groei van mijn bedrijf in de toekomst?

Het is dagelijks mogelijk om je licentie uit te breiden. Via afas.nl/mutaties vind je een overzicht van jouw actieve abonnement(en). Dit is ook de plek waar je zelf je licentie kan wijzigen. Al onze klanten werken met precies dezelfde versie van ons ERP-pakket. Dus de software groeit gewoon met je mee als jouw bedrijf ook groeit. Geen overstap of dure investeringen wanneer je bedrijf groeit dus! En ook als het even tegenzit kan je het aantal licenties zelf, kosteloos, aanpassen. Dit wordt in de eerst volgende maand dan verwerkt.

 Kan ik gegevens overzetten vanuit een ander softwarepakket naar AFAS?

Een nieuw softwarepakket biedt kansen! Je kunt namelijk met een schone lei verder. En je oude data? Halverwege een boekjaar? Ook daar zijn oplossingen voor. Bij AFAS hebben we gelukkig veel ervaring met het overstappen van softwarepakket. Zo stap je eenvoudig over van bijvoorbeeld AccountView, Exact, Unit4 of andere softwarepakketten. Met een goede voorbereiding valt het best mee. Daarom helpen we je graag op weg. Overstappen van softwarepakket hoeft dus niet spannend te zijn.

 Hoe ziet de ondersteuning en dienstverlening er uit na live-gang?

Tijdens de implementatie helpen onze consultants op afstand bij de inrichting van de software en de begeleiding hiervan. Na live-gang zijn er diverse mogelijkheden waar je terecht kan met jouw vragen. We hebben ze op een rijtje gezet:

 • Help Center en Support
  Het Help Center is dé zoekmachine voor het antwoord op je vraag. Gemiddeld worden 80% van de vragen al beantwoord in het Help Center! Loop je tegen een probleem aan tijdens het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden wat je niet kan oplossen met het Help Center? Dan helpt AFAS Support je dit probleem gratis op te lossen. 70 collega's verdeeld over 4 gespecialiseerde teams staan voor je klaar om je te helpen.
 • Servicemanagement
  Heb je een kleine inrichtingsvraag? Een nieuwe workflow of nieuw proces in de software waar je snel mee aan de slag wil? Dit pakken we direct op met onze Servicemanagers. De inrichting kan op afstand uitgevoerd worden, terwijl jij doorgaat met je werk, maar óók samen met jou. Zo dragen wij kennis over aan jou en heb je ons de volgende keer niet meer nodig. De servicemanager is jouw flexibele consultant op afstand en is per uur in te schakelen.
 • Consultancy
  AFAS consultants hoeven geen vaste parkeerplaats bij jouw bedrijf. Wij gaan er namelijk van uit dat onze consultant je doelgericht ondersteunt, zodat je als organisatie voornamelijk zelfstandig verder kunt. Mocht je in de toekomst verder willen optimaliseren, staan onze consultants natuurlijk voor je klaar.

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je je bedrijfsprocessen te automatiseren!

 

Of bel ons direct op: 033 - 43 43 883