Abonnementen software 

 Geen omkijken naar facturatie 


Periodiek factureren

Periodiek factureren


Terugkerende facturen breng je met gemak onder in abonnementen. Je bepaalt de cyclus van het abonnement en vervolgens gaat factureren of incasseren automatisch.

Prijsindexering vastleggen

Prijsindexering vastleggen


Abonnementen indexeren kan eenvoudig worden gedaan met een percentage of absoluut getal. Een indexeringsdatum vastleggen of creditering van een abonnement kan met één druk op de knop.

Omzet in financiële periode

Omzet in financiële periode


Een abonnement voor een periode van een jaar of een kwartaal wordt automatisch als een transitorische post geboekt. Zo boek je de omzet altijd in de juiste financiële periode.

Meer weten over onze Abonnementen software?


Abonnementen software

Geen omkijken naar de periodieke facturatie!


Jouw organisatie heeft te maken met veel periodieke facturen, zoals abonnementen, lidmaatschappen, huurbedragen of voorschotnota's. Je wilt hier niet teveel tijd aan besteden. Het zijn namelijk elke periode dezelfde terugkerende facturen
die je aan de klant verstuurt.

Met het onderdeel Abonnementen in de ERP software wordt dit proces volledig geautomatiseerd. Je geeft per klant of project de factuurcyclus aan en de facturen worden automatisch gegenereerd. Dit bespaart veel tijd en geeft rust en zekerheid.
Lees verder in de brochure.

Meer weten over de mogelijkheden van Abonnementen?

Snel en foutloos

Periodiek factureren


Voeg je regelmatig abonnementen toe? Of lever je één product of dienst aan meerdere afnemers? Dan is het veel eenvoudiger om een bestaand standaardabonnement te kopiëren, in plaats van elke keer een nieuw abonnement aan te maken. 

Met abonnementen van AFAS bespaar je in dit geval veel tijd. Je kunt snel en simpel een nieuw abonnement toevoegen en tegelijkertijd de foutmarge aanzienlijk verlagen. Hoe minder nieuwe invoer hoe beter. 

Lees hier hoe je de foutkans vermindert met abonnementen.

Volledige integratie

Nooit meer overkloppen


Het onderdeel Abonnementen werkt naadloos samen met CRM, Financieel, Ordermanagement en Projecten in onze software. Zo heb je optimaal inzicht in je volledige abonnementenadministratie en kan je er zelfs voor kiezen om het abonnement te koppelen aan de levering van een artikel of project.

De integratie met Financieel en CRM zorgt ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar betalingen of storneringen. Onze software brengt je automatisch op de hoogte. 

Lees hier hoe Abonnementen jouw werk makkelijker maakt.

Inzicht in al je abonnementen

Standaarddashboards met realtime inzicht


Heb je geen zicht op alle lopende en beëindigde abonnementen? Wij bieden standaard meerdere dashboards die inzicht bieden in alle lopende en beëindigde abonnementen. De waarde van alle abonnementen, waarom opzeggingen worden gedaan en zelfs in welke regio er het meeste abonnementen worden afgesloten. Direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence. 

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards voor abonnementen:

Abonnementen software - Dashboard abonnementen
  • Lopende abonnementen
  • Abonnementenverloop
  • Abonnementswaarde
  • Abonnementsoorten
  • Looptijden
  • Opzeggingen
  • Reden opzeggingen
  • Abonnementsregels

Sturen met dashboards

Voorbeeld: dashboard abonnementswaarde

Voorbeeld dashboard abonnementswaarde met Profit BI

Meer weten over onze abonnementen software?

Maak een afspraak met AFAS!


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800