Salarisverwerking

Door de salarisverwerking te digitaliseren en automatiseren, voorkom je dubbel werk en minimaliseer je fouten in de salarisadministratie. Om dit waar te maken doe je de salarisverwerking met AFAS Software!

 

 

 

De salarisverwerking vereenvoudigd


Een juist berekend salaris dat op tijd wordt betaald is een belangrijke plicht voor jou als werkgever. Je wilt daarom dat de salarisverwerking zo min mogelijk tijd in beslag neemt en dat de kans op foutjes wordt geminimaliseerd. Met onze payroll software vereenvoudig je het proces, leg je verantwoordelijkheden weer neer waar ze horen en geniet je van automatische controles zodat je altijd een juist salaris uitbetaalt.    


Als werkgever heb je altijd de keuze de salarisverwerking zelf te doen of uit te besteden. In beide situaties ondersteunt onze software je en geniet je naast een efficiënt proces ook van de integratie met bijvoorbeeld de belastingaangifte, de administratie en een bankkoppeling voor de betaling van het salaris.

Weten wat onze salaris software voor jouw organisatie kan betekenen?

 

De salarisverwerking zelf doen


Er zijn veel redenen op te noemen om de salarisverwerking zelf te doen. Digitalisering van de processen speelt bij het maken van de keuze een belangrijke rol. Wij geloven erin dat je verantwoordelijkheden moet beleggen waar dat ze horen. Employee Self Service (ESS) noemen we dit. Een medewerker stuurt bijvoorbeeld zelf digitaal zijn declaratie of kilometervergoeding in en dit wordt direct verwerkt in de salarisadministratie. Doordat we automatische controles hebben ingebouwd wordt de salarisadministrateur gewezen op eventuele uitdagingen. Zo voorkom je dubbel werk en minimaliseer je de kans op een foutje op de loonstrook.

AFAS ontwikkelt zelf salarissoftware. Meer weten? Lees dan hieronder verder.

De salarisverwerking uitbesteden


Voor veel bedrijven is het outsourcen van de complete salarisadministratie, hoe vereenvoudigd die ook is, een logische keuze. Er is bijvoorbeeld te weinig kennis van wet- en regelgeving in huis om de loonadministratie zelf te doen. Een administratiekantoor of externe salarisadministrateur kan je hier vaak bij helpen. Ook wanneer je er voor kiest jouw salarisverwerking uit te besteden, kun je gebruik maken van onze software. Zo maak je gebruik van externe kennis en geniet je van de voordelen zoals integratie met jouw administratie, een geautomatiseerde belastingaangifte of bankkoppeling voor het betalen van het salaris. Je schaft dus zelf het pakket aan, en laat je op vaste basis ondersteunen. Mocht je in de toekomst zelfstandig de salarisadministratie gaan doen, heb je alles al in huis! Meer weten? We adviseren je graag.

Op zoek naar een accountant met AFAS-ervaring? Kijk dan eens op accountant.afas.nl.

Onze softwareoplossing voor jouw praktijk

Altijd een bijgewerkte cao, automatische controles en inzicht via dashboards.

 

Salarisverwerking


2,7 miljoen Nederlanders krijgen hun loonstrook via de software van AFAS. De salarisadministratie is volledig geïntegreerd met de HRM-oplossing van AFAS. Hierdoor wordt de salarisverwerking en logisch gevolg van de HR-administratie. Met onze salarissoftware kun je de salarisadministratie volledig in eigen beheer doen.

 

> 200 cao's in de software


Er worden standaard meer dan 200 cao's inclusief pensioenregelingen en salaristabellen ondersteund en meegeleverd in de software. Dankzij ons platform AFAS Online worden wijzigingen in de cao en in de wet- en regelgeving automatisch bijgewerkt.

 

De payroll Auditor


Samen met onze klanten hebben we de Payroll Auditor ontwikkeld, jouw persoonlijke assistent voor alle controles op het payroll proces. Er worden standaard meer dan 130 controles uitgevoerd door de Payoll Auditor. Zo voorkom je fouten in de salarisadministratie en ben je minder tijd kwijt met het controleren van de verloning.

 

Inzicht met Dashboards


Met de interactieve dashboards maak je alle belangrijke data uit de software makkelijk zichtbaar. Bovendien kun je diep inzoomen en filteren op de gegevens. Standaard worden dashboards als loonkosten, loonmutaties, ontwikkeling loonschalen meegeleverd.

Alles weten over de mogelijkheden van AFAS?
Ontdek onze oplossing voor de salarisverwerking voor jouw organisatie.

Zij werken al met de payroll software van AFAS

Ondersteuning bij de salarisadministratie

Wil je de salarisadministratie zelf doen, maar heb je daar toch wel hulp bij nodig? Of wil je alles rondom payroll (deels) uitbesteden? Het AFAS partnernetwerk kan jou ondersteunen om de salarisverwerking te doen zoals jij dit graag wilt.

Vind jouw AFAS Partner op Parner.afas.nl

Meer weten over de salarisverwerking met AFAS Software?

We komen graag met je in contact!

 

 

Advies op maat nodig? Bel: 033 - 43 43 883