Pistolet asperge flamande

  Lunch  |   15 minuten  |    1 personen

  • Pistolet
  • 3 plakjes boerenham
  • 1 ei
  • 3 witte asperges
  • 1 takje peterselie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout

Schil de asperges goed rond zodat alle schil is verwijderd. Snij de asperge 2 cm vanaf de kont af. Kook ondertussen 1 ei. Bewaar de schillen en kontjes om hier een heerlijke aspergesoep van te maken. Ik zal hier een recept van in de tip hieronder geven. Zet de asperges in een passende pan met de zout en suiker net onder water. Je kan ze onder water houden door er een klein bordje op te leggen. Breng dit aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges afkoelen in het eigen vocht. Bewaar het vocht om hier soep van te maken. Hak de peterselie fijn. Snij de pistolet open en beleg deze met de plakken ham. Snij 3 asperges in drieën en verdeel dit over de ham. Snij het ei in kleine stukjes en verdeel dit over het broodje. Garneer het af met een klein beetje van de gehakte peterselie. 



Tip:

Voeg in het bewaarde vocht van de asperges de schillen en kontjes van de asperges toe en laat dit 20 minuten koken. Zeef de kontjes en schillen uit het vocht en voeg 250 ml room toe. Laat het nog even koken en voeg naar smaak zout peper en een heel klein beetje nootmuskaat toe. Garneer de soep af met wat peterselie.

Vega-tip

Vervang de ham door bijvoorbeeld wat rauwe spinazie.