Burrito met kip

  Lunch  |   15 minuten  |    1 persoon

  • 1 burrito
  • 90 gram kipfilet
  • 1/2 avocado
  • 1/4 limoen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer
  • 1 handje rucola
  • peper en zout

Snij de kipfilet in lange dunne reepjes en bak deze mooi goudbruin in de pan met peper en zout. Rasp de komkommer zo fijn mogelijk en knijp het meeste vocht uit de komkommer. Meng in een kom de Griekse yoghurt, sap van een halve limoen en maak het op smaak met peper en zout. Snij de avocado in halve maantjes. Smeer de burrito in met de yoghurtsaus tot net binnen de randen en beleg de burrito dan met de kip en de avocado. Klap dan de twee zijkanten naar binnen toe en rol hem dan op zodat het er een beetje uitziet als een grote loempia. Plaats hem dan 5 minuten onder de panini grill of tosti-ijzer.

Vega-tip

Vervang de kip door zoete aardappel.