Broodje rendang

  Lunch  |   180 minuten  |    1 persoon

  • 1 pistolet of stokbroodje
  • 750 gram riblappen, in blokjes van 5 cm
  • 6 fijngehakte banaansjalot
  • 10 fijngehakte knoflookteentjes
  • 3 steranijs
  • 4 stuks limoenblad ( djeroek poeroet)
  • 2 stengels sereh ( gekneusd)
  • 5 cm gember fijngesneden
  • 5 cm galanga (laos) geschild en fijngehakt.
  • 1 liter kokosmelk
  • Klein stukje kurkuma ( 3 cm )
  • 30 gram taugé


Breng het vlees met de sjalot, knoflook, steranijs, limoen blaadjes, sereh, gember, galanga, 300 ml kokosmelk en 200 ml water in een ruime stoofpan zonder deksel aan de kook. Laat op lage stand rustig koken. Schep het af en toe door en controleer regelmatig. Voeg als het vocht grotendeels is verdampt opnieuw 300 ml kokosmelk toe en zet dan het deksel schuin op de pan. Herhaal dit totdat het vlees gaar is, maar niet uit elkaar valt (roer dus niet al te vaak) en de kokos bijna is verdampt. Dit duurt in totaal circa 2 uur, waarbij het vlees op een gegeven moment braadt in het overblijvende kokosvet. Snij de pistolet open en beleg met vlees, taugé en wortel.  

Tip: Verdeel het overige vlees in bakjes in de vriezer. Ook lekker te gebruiken met rijst en groente voor het diner. 

Vega-tip

Vervang het vlees voor zoete aardappel.