Broodje gerookte eendenborst

  Lunch  |   30 minuten  |    1 persoon

  • 1 focaccia
  • 250 gram diepvries mango
  • 1/4 mango vers
  • 1/4 rode peper
  • 10 gram kerriepoeder
  • 100 gram suiker
  • 1 sjalot
  • 100 gram gerookte eendenborst
  • 10 gram pistachepitten
  • 2 el zonnebloemolie
  • bieslook om te garneren

Snipper de sjalot en de peper. Smoor de sjalot en rode peper met de zonnebloemolie op lage temperatuur in een kookpan. Voeg de diepvries mango, kerrie en de suiker toe. En laat dit op een lage temperatuur een half uur zachtjes koken (lees: pruttelen). Pureer als het goed gaar is en koel het terug in een bak in de koelkast. Snij ondertussen de mango in mooie blokjes en de eend in dunne plakjes. Bak de focaccia in de oven in ongeveer 5 minuten op 180 graden. Snij het broodje open en beleg met de eend. Verdeel hier vervolgens de mangochutney, mango en pistachepitten over en garneer af met wat bieslook. 

Vega-tip

Vervang de gerookte eend door een zachte blauwschimmel of een romige brie.