Bol caprese

  Lunch  |   10 minuten  |    1 persoon

  • 1 Italiaanse bol 
  • 5 kleine mozzarella balletjes
  • 5 kleine snacktomaatjes 
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 1 handje rucola
  • 2 eetlepels pesto
  • peper en zout

Snij de Italiaanse bol open en besmeer de onderkant met pesto, bewaar een klein beetje pesto om te garneren. Snij de tomaatjes en mozzarella doormidden en beleg ze om en om op het broodje. Maal hier wat peper en zout overheen en garneer met de rucola, pijnboompitten en de pesto. 

Tip: Om zelf pesto te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: Verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olie. (Zonnebloem en/of olijfolie). Mix met een staafmixer 1 bosje basilicum met 30 gram pijnboompitten, 2 teentjes knoflook en 30 gram Parmezaanse kaas. Voeg nu de olie toe tot jij vindt dat het de gewenste dikte heeft. Maak goed op smaak met zout en peper.