Appelslof

  Traktatie |   45 minuten  |    4 personen

  • 80 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • 20 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • mespuntje zout
  • Middelgroot ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 tot 2 appels

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng 80 gram boter, 80 gram suiker, 120 gram bloem, 1 theelepel kaneel, 1 ei en een mespuntje zout in een kom en kneed het tot een deeg.

Verdeel het deeg in het aluminium bakje over de bodem. 

Schil vervolgens de appel in partjes en meng de partjes met 1 theelepel kaneel, 40 gram suiker en 20 gram rozijnen tot een appelvulling.

Verdeel het paneermeel over het deeg en verdeel daarop de appelvulling.

Bak vervolgens de slof ongeveer 20 minuten.

Vega-tip

Niet van toepassing