Bankkoppeling AFAS en Rabobank

Handmatig invoerwerk is verleden tijd met de automatische bankkoppeling tussen de software van AFAS en de Rabobank.


Bankieren nog makkelijker en leuker 

Met de koppeling tussen Rabobank Internetbankieren Professional en AFAS worden uw bankrekeningen dagelijkse automatisch in uw online boekhouding bijgewerkt. Het handmatig verwerken of importeren van digitale bankafschriften is 100% verleden tijd! Door de samenwerking tussen Rabobank en AFAS is zakelijk internetbankieren nu nog makkelijker en leuker.

Je transacties snel en automatisch verwerkt

AFAS beschikt over koppelingen met meerdere bekende (groot)banken. Internetbankieren en internetboekhouden zijn met de Rabobank koppeling volledig geautomatiseerd. Je hoeft zelf niet meer na te denken over het inlezen en versturen van de bestanden. Een pinbetaling is bijvoorbeeld de volgende dag al verwerkt in uw administratie. Zo is je online boekhouding altijd bij!

Waarom kiezen voor de boekhoudkoppeling van Rabobank en AFAS?

 • Boekhoudkoppeling is volledig online: altijd de meest recente versie
 • Gemakkelijk betalen en incasseren: betaal- en incasso-opdrachten versturen
 • Minder invoerwerk: saldo- en transactie-informatie worden automatisch aangeboden.
 • Betere samenwerking: altijd en overal toegang tot de meest actuele administratie- en bankgegevens.
 • De koppeling met Rabobank is alleen beschikbaar in combinatie met AFAS Online en niet voor eigen lokale installaties.Hoe werkt het

 1. Login op Rabo Internetbankieren Professional
 2. Ga naar betalen en sparen en kies in het menu links ‘online boekhoudpakket’
 3. Klik op instellingen
 4. Selecteer AFAS en kies rekeningen onderhouden
 5. Je wordt nu doorgeleid naar het inlogscherm van AFAS. Kies de optie 'ik ben een AFAS gebruiker'. Hierna kun je inloggen op de gebruikelijke manier.
 6. Binnen AFAS software kun je aangeven welke functionaliteit per rekeningnummer gebruikt gaat worden, zoals het ontvangen van bankafschriften rechtstreeks in de administratie, het versturen van betalingen, het versturen van incasso’s, etc. Dit kun je doen door een vinkje te zetten achter het betreffende rekeningnummer. AFAS haalt zelf de administratie- en bankcode op.
 7. Klik nu op volgende. Je komt weer terug in de Rabobank-omgeving. Hier kun je de koppeling bevestigen en definitief maken door je electronische handtekening te zetten.