Werkgeluk Podcast S01E02

De weg naar de top is het doel, niet de top zelf

In de Werkgeluk Podcast gaan we in gesprek met jonge professionals die allemaal op een bijzondere manier hun werkgeluk najagen. We gaan op zoek naar wat mensen drijft in het werk wat ze doen en hoe ze zijn gekomen waar ze zijn.

Jelle Staleman

In deze aflevering spreken we met Jelle Staleman. Jelle is 37 jaar oud en berggids van beroep. Hij heeft inmiddels een heleboel bergen bedwongen. Van onbeklommen toppen in Groenland, tot de K2 in Pakistan. 

Die liefde voor klimmen begon al op zijn zevende, toen de top van de populier in zijn achtertuin zijn eerste uitdaging werd.

Na zijn middelbare school kwam hij terecht bij het Korps Mariniers en werd hij lid van bijzondere arrestatie eenheden bij de Politie, maar het bergbloed kroop waar het niet gaan kon en na 4 jaar nam Jelle ontslag bij het Korps Mariniers en had hij een nieuw doel: de prestigieuze opleiding tot berggids.

Luister naar de podcast

Beoordeel de podcast

Vind je dit een leuke en/of waardevolle podcast? Beoordeel deze dan in je podcast app met een aantal sterren en het liefst ook een reactie. Zo maken we de podcast nog beter vindbaar voor anderen!

Publicatie datum: 16 september 2019 08:00