Britt Breure nieuwe HR directeur AFAS Software

HR krijgt een nóg prominentere rol in de organisatie

Leusden, 18 mei 2020 - Britt Breure is per 1 mei 2020 in de rol van HR-directeur toegetreden tot de directie van het Leusdense familiebedrijf. De directie van AFAS Software groeit daarmee in aantal van zeven naar acht leden. Met het toetreden van Breure tot de directie kent AFAS een nóg prominentere rol in de organisatie toe aan HR.

“Britt is sinds oktober 2016 actief als HR-manager en werkt inmiddels acht jaar voor AFAS. Ze heeft haar kans gepakt om HR binnen AFAS compleet opnieuw vorm te geven. Ze heeft scherp voor ogen wat HR binnen een organisatie moet zijn en wat dit betekent voor mensen bij ons bedrijf”, vertelt AFAS CEO Bas van der Veldt. “Het is daarom logisch dat bij een bedrijf waar de medewerker zo centraal staat, HR ook is vertegenwoordigd in het directieteam.”

AFAS heeft zich onder andere ten doel gesteld om dagelijks te werken aan een open en inspirerende werkomgeving waarbij collega’s zichzelf moeten kunnen zijn en zich gedurende hun loopbaan kunnen blijven ontwikkelen. Verantwoordelijkheden legt het familiebedrijf graag bij de medewerkers zelf. Door zoveel mogelijk processen te automatiseren en te borgen in de software, wil AFAS zoveel mogelijk tijd investeren in hun medewerkers met als doel werkgeluk zoveel mogelijk te bevorderen.

De medewerker staat centraal

De groeiambitie van AFAS spitst zich vooral toe op het aantal klanten en minder op het aantal medewerkers. “Er zijn in de afgelopen jaren al flink wat vernieuwingen doorgevoerd in ons HR-beleid en ook gezien dat dit echt ten goede komt aan het werkgeluk van onze medewerkers”, vertelt de nieuwbakken directeur Britt Breure. “Het is fijn om HR nu ook echt verankerd te hebben in het directieteam van AFAS. Dit is een goede ontwikkeling voor onze medewerkers.”

De enige op HR

De huidige positie van Breure, HR manager bij AFAS, zal niet opnieuw worden ingevuld. Britt blijft daarmee de enige HR medewerker van AFAS. “Dat kan ook prima”, vertelt Bas van der Veldt. “We hebben onze processen met onze software dusdanig ingericht dat HR bij AFAS echt bezig is met mensen in plaats van administratieve werkzaamheden. Zeker in een tijd waarin het belangrijker is dan ooit met elkaar het gesprek aan te gaan, is dat zo belangrijk. Ik ben trots om te zien dat Britt de tijd heeft om tientallen collega’s per week of soms per dag te woord te staan en ze te kunnen helpen bij wat er dan ook speelt.”

Corporate social responsibility

Corporate social responsibility, ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen genoemd, staat hoog in het vaandel bij AFAS. “Goed doen voor anderen zit in ons DNA. Vanuit de AFAS Foundation doen we fantastisch werk voor mensen die het hard nodig hebben”, vertelt Britt Breure. 

Doel van het nieuwe directielid is onder andere om sociale en milieukundige onderwerpen waar AFAS een bepaalde verantwoordelijkheid in heeft nóg weer hoger op de agenda te krijgen. “Diversiteit, inclusiviteit, het terugdringen van plastic verbruik, gereden kilometers en voedselverspilling zijn echt belangrijke thema’s. Die thema’s zijn na mijn komst in de directie steviger ingebed."

Over AFAS

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.