AZ en AFAS kiezen na 12 jaar voor volgende stap

ALKMAAR - Na twaalf seizoenen stopt AFAS Software als hoofdsponsor van AZ. De naamgever van het stadion en trainingscomplex speelde een belangrijke rol in de wederopstanding van AZ en bleek een inspirerende en ambitieuze partner.

AZ kijkt met respect, waardering en dankbaarheid terug op de samenwerking met AFAS. Het bedrijf uit Leusden schonk de Alkmaarders het vertrouwen toen de club in een moeilijke fase zat. Na twaalf seizoenen kiezen beide partijen ervoor elkaar de ruimte te geven om verder te groeien. Voor AZ betekent dit dat het op zoek gaat naar nieuwe partners voor het shirt, stadion en de jeugdopleiding.

Door dik en dun

Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ: “In de afgelopen twaalf jaar hebben wij met AFAS veel meegemaakt en enorme stappen gezet, onder meer op het gebied van onze jeugdopleiding. We kwamen van ver, maar zij hebben de club door dik en dun gesteund. Dat AFAS ons nu de ruimte geeft een volgende stap te zetten, is wat dat betreft ook veelzeggend. Wij kijken terug op een geweldig partnership met een zeer inspirerende partij, die wij het allerbeste wensen in de toekomst.”

Wederzijdse tevredenheid

“Precies op het juiste moment”, zei Algemeen Directeur Bas van der Veldt van AFAS bij de start van de samenwerking in 2010. “Met de kennis van nu kunnen we met recht spreken over het sponsorschap als een schot in de roos. Buiten de landelijke bekendheid die het ons familiebedrijf heeft gebracht, is het een prachtig voorbeeld dat financiële stabiliteit leidt tot succes”, verklaart Van der Veldt. Sinds de samenwerking is AFAS uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde (software)bedrijven van Nederland. AZ is dan ook trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de groei en bekendheid van het merk.

Naamgever

In 2010 verbond AFAS zich voor drie seizoenen aan AZ en werd naast hoofdsponsor ook naamgever van het stadion. Nadien werd de overeenkomst tweemaal verlengd tot uiteindelijk medio 2022. De opening van het AFAS Trainingscomplex in 2016 in Zaanstad betekende een nieuwe fase in de samenwerking tussen beide partijen.

Het AFAS Trainingscomplex / foto: Ed van de Pol

Sportief succes

Met AFAS op het shirt won AZ in 2013 de KNVB Beker, promoveerde Jong AZ naar de Eerste Divisie en nestelden de Alkmaarders zich in de top van het Nederlandse voetbal. Daarnaast dwong AZ in de twaalf AFAS-seizoenen tien keer Europees voetbal af, mede door acht top 4-noteringen.

Het vernieuwde AFAS Stadion / foto: Ed van de Pol