AFAS Software voor derde keer op rij beste werkgever van Nederland 

Opnieuw nummer 1-positie in de categorie ‘Large Workplace’ van Great Place to Work. 

LEUSDEN, 6 juni 2023 – Great Place To Work Nederland heeft weer de beste Nederlandse werkgevers van 2023 bekendgemaakt. AFAS Software is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de beste werkgever in de categorie ‘Large’.  

Great Place to Work Nederland onderzoekt ieder jaar het vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Het onderzoek is helemaal gebaseerd op de stem van medewerkers. Met de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst en de evaluatie van het werkgeversbeleid doet een organisatie mee. In de categorie Large (250+ medewerkers) kwamen 17 organisaties door de certificering. Na een aanvullende toets deden in deze categorie uiteindelijk 10 organisaties mee voor de titel. 

Het belang van cultuur

“Cultuur gaat vóór strategie. Je kernwaarden moet je als organisatie scherp hebben. Bij ons zijn dat vertrouwen, familie, gek en doen. En die kernwaarden komen overal terug, ze zitten in de koffie, de thee en de suiker zoals wij dat zeggen.” zegt Britt Breure, Directeur HR & CSR bij AFAS Software. “Het feit dat we dit jaar voor de derde keer op rij zijn uitgeroepen tot de beste werkgever van Nederland is echt de kers op de taart. Dit laat namelijk zien dat onze medewerkers de kernwaarden ook echt ervaren binnen de organisatie.” 

Hoge cijfers 

Om van alle gecertificeerde organisaties de hoogste score te hebben, ligt de lat hoog. AFAS scoorde op een aantal belangrijke kenmerken hoge cijfers. Zo vindt 99 procent van de medewerkers AFAS een leuke plek om te werken en voelt zich volwaardig lid van de organisatie. 98 procent van alle medewerkers vindt dat ze eerlijk worden behandeld en 97 procent is trots om te vertellen dat ze bij AFAS werkt.  

Niet alleen losse slogans op de muur 

Rene Brouwers, CEO van Great Place to Work Nederland: “Bij AFAS Software staat organisatiecultuur op één. Kenmerkend is dat ze heel duidelijk werken vanuit hun kernwaarden. Zeker voor een grotere organisatie zijn dit de belangrijkste bouwstenen om een goede werkgever te zijn. Niet alleen als losse slogans op de muur, maar juist door deze waarden overal toe te passen, van werving tot ontwikkeling, van beloning tot de inrichting van het kantoor. Hierdoor voeren zij nu al drie jaar op rij de Best Workplaces aan in de categorie Large. Medewerkers van AFAS scoren vooral hoog op de thema’s eerlijkheid, maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkelingsmogelijkheden.”  

Over AFAS Software 

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier. 

Over Great Place To Work 

Great Place To Work helpt organisaties op weg naar een cultuur van vertrouwen. Dat doen we met de Trust Index: ons medewerkersonderzoek dat vertrouwen, trots en plezier meet in organisaties. Jaarlijks voeren we dit onderzoek in meer dan 10.000 organisaties wereldwijd uit. We weten dat vertrouwen de basis is voor betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten. Groei en innovatie volgen dan vanzelf. Onze filosofie is gebaseerd op +30 jaar ervaring in 60 landen.