AFAS Software marktleider in onderwijs

Leusden, 5 april – AFAS Software is sinds 2016 marktleider in de onderwijssector met haar ERP software. Met 36 procent marktaandeel in het primair onderwijs, 56 procent in het voortgezet onderwijs en 42 procent in het beroepsonderwijs, laat AFAS andere softwarebedrijven achter zich. AFAS heeft als missie om onderwijsinstellingen weer te laten focussen op de kerntaken: onderwijs verzorgen.

“Steeds meer onderwijsbesturen kiezen ervoor om zelf hun administratie te beheren, in plaats van die te outsourcen. Door het automatiseren van hun bedrijfsvoering in één systeem, krijgen instellingen inzicht in hun financiën en meer grip op de processen die er spelen. Daardoor focussen onderwijsinstellingen zich weer op het onderwijs, dat daardoor aan kwaliteit wint”, verklaart Gerben Eversdijk, commercieel manager van AFAS. 

In zes jaar marktleider

Opvallend aan het marktleiderschap van AFAS, is het gegeven dat het bedrijf uit Leusden pas zes jaar actief is op de onderwijsmarkt. Eén van de partijen die voor AFAS koos, is MosaLira stichting voor leren, onderwijs en opvoeding. Astrid Frissen, Directeur Bedrijfsvoering bij MosaLira: “Met de software van AFAS hebben we inzicht in alle lopende processen en kunnen we snel bijsturen als dat nodig is. Daardoor hebben we meer kunnen focussen op onze kernprocessen en zijn onze onderwijsprestaties verbeterd.”

AFAS biedt naast e-HRM software voor het onderwijs ook software op het gebied van personeel, inkooplogistiek, facilitair. Al deze processen zijn in één pakket af te nemen. Inmiddels 72% van de onderwijsinstellingen die gebruik maken van AFAS, heeft hiervoor gekozen, zo ook MosaLira. 


Samen met administratiekantoren

Eversdijk wil benadrukken dat AFAS niet perse een concurrent is van administratiekantoren. Die kantoren hebben met de software juist de mogelijkheid om hun verdienmodel te innoveren, door bijvoorbeeld te focussen op het begeleiden en adviseren van hun klanten. 

Adri Verweij, Directeur-bestuurder bij Educatis: “Juist omdat we een minder grote onderwijsinstelling zijn, willen we al onze aandacht besteden aan het lesgeven. We hebben een administratiekantoor in de arm genomen, die inloggen in onze eigen AFAS Licentie en ons ondersteunen bij bepaalde processen zoals bijvoorbeeld de salarisverwerking. Daarnaast kan het administratiekantoor ons vooral helpen om slimmer met elkaar te werken en adviseren zij ons aan de hand van de inzichten die AFAS ons levert.”

Klik voor een vergroting