AFAS beste Nederlandse ICT-bedrijf

Softwarebedrijf ontvangt ook Computable Award voor ‘ICT-leverancier van het jaar voor het MKB’

AFAS Software neemt ook dit jaar weer een belangrijke plaats in op de Computable 100, een lijst van de krachtigste ICT-bedrijven van Nederland. Waar de Leusdense softwareleverancier vorig jaar genoegen moest nemen met een plek net buiten de top-10, staat het bedrijf dit jaar op de vijfde plaats. Gekeken naar puur Nederlandse ICT-bedrijven staat AFAS op plaats 1. Ook is AFAS gisteravond door een vakjury en de lezers van ICT-vakblad Computable uitgeroepen tot ‘ICT-leverancier van het jaar voor het MKB’.

De Computable 100 is een jaarlijkse ranglijst van de honderd krachtigste ICT-bedrijven van Nederland. De rangorde wordt bepaald op basis van financieel succes én imago. In de Computable 100 heeft AFAS Software ook haar positie in de lijst van meest financieel krachtige IT-bedrijven verstevigd door te stijgen naar de vierde plek. Daarnaast neemt de softwareleverancier in de imagolijst van meest innovatieve IT-bedrijven dit jaar de zevende plek in beslag.

De top drie van de Computable 100 wordt dit jaar gevormd door Apple, Google en Microsoft. Cisco maakt samen met AFAS de top 5 compleet. Het aantal Nederlandse ICT-bedrijven in de top 10 was dit jaar zeer beperkt. ChipSoft is naast AFAS het enige andere Nederlands bedrijf dat zich onder de beste tien ICT-bedrijven van Nederland mag scharen.

Computable Awards

Gisteravond maakte Computable ook de winnaars bekend van de Computable Awards 2014. Hierbij werd AFAS uitgeroepen tot ‘ICT-leverancier van het jaar voor het MKB’. Een zeer succesvolle en belangrijke avond voor AFAS Software, vindt ook Bas van der Veldt, CEO van AFAS. “Vanaf 2011 staan we in deze lijst als echt Nederlands softwarebedrijf hoog genoteerd. Het feit dat we dit jaar van alle onderzochte Nederlandse ICT-bedrijven het beste imago hebben, is het bewijs dat we klanten en partners echt centraal stellen. Ook is dit een grote waardering voor onze medewerkers. Er wordt ons vaak gevraagd naar het geheim achter ons imago en onze sterke financiële prestatie. Dat geheim zit in onze visie, innoverend vermogen, enthousiasme en de inzet van al onze medewerkers. Deze jaarlijkse externe waardering bevestigt dit. We zijn hier geweldig blij mee.”

Bekijk hier de lijst met de honderd krachtigste ict-bedrijven van Nederland met het beste imago 2014.