#IkGaOpBlackFriday! 

Het is vandaag BlackFriday, althans officieel. Want deze weken lijkt het wel BlackFriday. Tijd voor een tegengeluid!
Het initiatief voor minder prikkels


Wist je dat we dagelijks meer dan 2 uur op onze telefoon kijken? Daar komt nog bij dat we gemiddeld 3 uur per dag televisie kijken. Als je alleen dit al bij elkaar optelt zit je aan meer dan 5 uur mediagebruik per dag (!)

Beetje veel is het niet?

Waarom zijn wij dit initiatief gestart?


Bij AFAS digitaliseren en automatiseren we bedrijfsprocessen met onze ERP software. Hierdoor heb je meer tijd over om bezig te zijn met waar het om draait: tevreden medewerkers en tevreden klanten. Niet met (social) media ;)

Inspireert Beter Ondernemen is waar wij bij AFAS voor staan en een verantwoord mediadieet hoort daar natuurlijk bij. Daarom inspireren we je vandaag dan ook graag om eens te kijken naar jouw mediagebruik.

Maak jij nog wel voldoende tijd voor waar het echt om draait? Of wordt jouw tijd opgeslokt door het consumeren van zinloze media.

Doe met ons mee!


Laat samen met ons zien dat het anders kan en moet door vandaag eens een dagje niet bezig te zijn met prikkels van (social) media. Moeilijk? Probeer het gewoon eens een dagje, maar start wel vandaag!

Vandaag maak je nog één keer gebruik van social media, om te laten zien dat je dit initiatief steunt. Hoe? Wij hebben wat uitingen voor je klaargezet zodat je eenvoudig jouw profielfoto en headerfoto kunt aanpassen. Gebruik vooral de #IkGaOpBlackFriday


Wat kun je nu gaan doen met je tijd?


We kunnen ons natuurlijk goed voorstellen dat je even moet afkicken en eigenlijk geen idee hebt wat je moet gaan doen met je tijd. Daarom hebben wij tot slot 3 ideeën voor je waarmee je de tijd die je nu over hebt kunt doorkomen.


1. Ruim de boel eens lekker op

Chaos op je bureau is chaos in je hoofd, ruim daarom de boel eens lekker op. Is al het papier wat er ligt nog echt nodig (houdt het bijvoorbeeld je beeldscherm op een fijne hoogte), of kun je er vanaf? Mocht je overigens geen idee hebben wat je kunt doen met het papier dat over is, wij hebben daar lang geleden eens een blogje over geschreven.


2. Organiseer een kampvuurmomentje

Vaak breng je meer tijd met je collega's door dan thuis. Probeer eens een kampvuurmomentje te organiseren (mocht je niet weten hoe het kampvuur aan moet, dáár heb je dan weer stap 1 voor nodig). Gebruik het kampvuurmoment om eens lekker met elkaar te praten over andere dingen dan werk, probeer een diepere laag met elkaar op te zoeken. Zo kom je er bijvoorbeeld achter wat iemand drijft of waar jouw collega écht gelukkig van wordt, daar heb je zakelijk zeker wat aan.


3. #VrijMiBo to the max

BlackFriday is nou eenmaal bedacht op een vrijdag. En waar kun je een vrijdag op kantoor nou eenmaal beter voor gebruiken dan een VrijMiBo? Sterker nog; mocht je het kampvuurmomentje te zwaar vinden of eigenlijk niet weten waar je het over moet hebben, helpt een 0.0 biertje misschien om even los te komen. Geniet, maak plezier met elkaar want uiteindelijk zijn er al genoeg saaie bedrijven in Nederland.

Zorg er al met al voor dat je de tijd die je nu over hebt gebruikt om even outside the box te denken, lekker creatief te doen en een stapje extra te zetten voor een collega of klant. Want van een kleine verrassing of een ander mooi gebaar is nog nooit iemand chagrijnig geworden!