OAD Group gaat voor verdieping van P&O met Profit HRM/Payroll

Sinds enkele maanden is OAD Group aan de gang met het Profit HRM/Payroll pakket van AFAS. Papieren loonstroken zijn verleden tijd en ook verlofdagen worden digitaal aangevraagd. Personeelsfunctionaris Marc Lammertink en hoofd Salarisadministratie Gerben Knobben zijn bij OAD de kartrekker van het hele project. In het personeelsblad OAD Express leggen zij enthousiast uit wat de direct merkbare voordelen zijn van de 'state of the art' software van AFAS, welke functionaliteiten er in 2009 nog verder uitgerold worden en de impact die het heeft op het werk van de afdeling P&O.

"AFAS is een club die state of the art technieken hanteert en continu bezig is met productontwikkeling. De wisselwerking met AFAS verloopt heel prettig. Ze luisteren heel goed naar hun klanten en de Productmanagers houden jaarlijks sessies met gebruikers. Je kunt dan ideeën en wensen naar voren brengen en je merkt dat ze daar echt iets mee doen" zegt Mark.

De invoering van de digitale loonstrook en digitale verlofkaart was pas de eerste stap. "Straks kan een medewerker zijn eigen gegevens aanpassen, bijvoorbeeld adresgegevens wijzigen of een verkeerde spelling van zijn naam corrigeren" vult Gerben aan. "Een mooi voorbeeld is ook het regelen van vervolgcontracten. Wanneer een contract afloopt krijgt de leidinggevende automatisch een signaal om actie te ondernemen. Als het contract verlengd moet worden kan op Profitweb een formulier ingevuld worden, er komt geen papier meer aan te pas. We hebben nu nog kasten vol formulieren en contracten, 2500 dossiers, die worden allemaal gedigitaliseerd."

De voordelen houden niet op met efficiëntere processen en kortere doorlooptijden. De informatie die met Profit en Profitweb te genereren is zorgt voor een verdieping van het werk bij P&O verwacht Mark. "Hoe ga je om met werving en selectie? Vroeger deden we dat vooral vanuit een onderbuikgevoel. We zijn als bedrijf inmiddels te groot om op dat gevoel te varen. We moeten de juiste gegevens op tafel krijgen en van daaruit een discussie op gang brengen hoe je problemen kan oplossen. Wat dat betreft wordt ons werk bij P&O een stuk leuker, absoluut. We zijn niet alleen maar operationeel en ad hoc bezig, we kunnen meer strategisch en op managementniveau een positieve bijdrage leveren."

Het hele artikel met Mark Lammertink en Gerben Knobben vind je hier.

Publicatie datum: 20 januari 2009 00:00