Ludieke actie bezorgt sollicitant baan bij AFAS

Sollicitant Wouter Sybesma heeft vanochtend alles uit de kast gehaald om een baan bij AFAS ERP Software binnen te slepen. Sybesma presenteerde zich vanochtend op het parkeerterrein van de Leusdense softwareleverancier met een spandoek met daarop de tekst: "Goedemorgen! Ik ben Wouter Sybesma en ik wil werken bij AFAS. Sybesma wilde met deze actie zijn enthousiasme tonen voor een baan bij AFAS. In een eerder sollicatiegesprek werd hem verweten onvoldoende enthousiast te zijn voor de functie waarop hij gesolliciteerd had. Kort na de actie ondertekende Sybesma een arbeidscontract.

Vorige maand vond het eerste sollicitatiegesprek met Sybesma plaats. "Hij had de juiste papieren en een relevante achtergrond. Het ontbrak alleen aan enthousiasme om bij AFAS te willen werken," vertelt Gert van Assen, manager support bij AFAS. "Daarom heb ik hem uitgedaagd te laten zien dat hij echt bij ons wil werken. Vanochtend stond hij met een spandoek bij de poort flyers uit te delen aan onze medewerkers. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt, maar het getuigt van lef en originaliteit." Na deze ludieke actie en een aanvullende presentatie werd Sybesma aangenomen bij AFAS.

Vanaf 1 augustus zal Sybesma werkzaam zijn bij het AFAS Support Center waar hij het HRM/Payroll-team zal versterken. "Gezien zijn achtergrond in Personeel & Organisatie vormt Wouter Sybesma een prima aanvulling op het team," besluit Van Assen.

Klik hier voor het filmpje over de ludieke actie van Wouter Sybesma.

Publicatie datum: 16 juni 2011 00:00