IF then Els...

ICT maakt de wereld kleiner en het accountancy wereldje al helemaal. Nietsvermoedend surf ik langs wat websites van Profit Accountancy Lite prospects. Mijn oog valt op een naam in mijn weergave in Profit. "Ifthenels" staat er. Zit er een bugje in Profit? Zie ik basic programmeercode in de naam van een prospect staan? Is er bij de Els een e vergeten? Als oud manager van een AFAS software ontwikkelteam van Profit trekt deze naam nog meer mijn aandacht en ik ga op onderzoek.

Ik open de organisatie en zie bij het veld homepage ook nog www.ifthenels.nl staan. De twijfel slaat toe, zou er nu toch een bedrijf bestaan met die naam? Of haalt iemand een grap met me uit? Word ik op deze manier voor de 1 april actie teruggepakt? Ik klik op de link en er verschijnt inderdaad een website.

"Denken in standaards is het steeds weer kopieren van je eigen succes!" lees ik. "Dit lijkt wel OPB!" hoor ik mezelf denken. Het blijkt de website te zijn van een ZZP-er, genaamd Els de Bijl. Ze licht toe dat de naam van het veelvuldig gebruik van excel is afgeleid. Tja, soms zijn accountants ook halve programmeurs.

De naam "Els de Bijl" klinkt ook nog bekend. Onder Referenties vind ik vervolgens op haar website de bevestiging. Els blijkt jaren bij een klant van AFAS te hebben gewerkt. Bluestone accountants en belastingadviseurs is haar vorige werkgever.

ICT maakt de wereld inderdaad kleiner. We communiceren digitaal en onze sociale netwerken leggen we op websites vast. Het Nederlandse accountancy wereldje is al niet zo groot. En ook die wordt met ICT alleen maar kleiner.

Arjan van Ruiten

Product Marketingmanager Accountancy

my-linkedin.png

Publicatiedatum: 17 april 2009 00:00