Hoofdkantoor AFAS Software is verhuisd

"Ontmoeten, verbinden en inspireren staan centraal" 

Familiebedrijf AFAS ruilt vandaag het huidige hoofdkantoor aan de Philipsstraat in voor een nieuw en duurzaam hoofdkantoor aan de Inspiratielaan in Leusden. “Ons nieuwe clubhuis staat centraal voor de toekomst van werk. Dit gaat dé ontmoetingsplaats worden van zakelijk Nederland”, zegt CEO Bas van der Veldt. 

Het nieuwe pand staat letterlijk op steenworpafstand van het oude kantoor en heeft een unieke uitstraling. Van der Veldt: “De groei naar een groter kantoor ligt in lijn met onze ambitie om met onze geïntegreerde ERP-software marktleider te worden in alle branches. In het oude pand groeiden we letterlijk uit ons jasje en daarom zijn we in 2017 gestart met de bouw van ons nieuwe kantoor. Het hoofdkantoor is een experience in de breedste zin van het woord." Slechts 20 procent van het pand is bestemd voor de medewerkers en hun werkplekken. De rest van het pand bestaat uit demoruimte, sportcomplex, evenementlocatie, restaurant, binnentuin, atrium en auditoria waar we klanten en relaties ontvangen, verbinden en inspireren. De blikvanger van het ontwerp is het AFAS Theater, met in de grote zaal ruim 800 zitplaatsen. Het theater is bedoeld voor eigen presentaties en bijeenkomsten, maar ook voor langlopende producties zoals 14 de musical

Duurzaam tot in de kleinste detail

Een ding was van het allereerste moment zeker: de nieuwbouw moest anders dan anders worden. “Wij zijn een positief ingesteld bedrijf dat graag anders dan anderen wil zijn. We willen dat mensen die bij ons op bezoek komen, worden verrast", vertelt Van der Veldt.

Het nieuwe kantoor functioneert zo goed als energieneutraal, dankzij de toepassing van bijvoorbeeld energiezuinige LED-verlichting, zonwerende beglazing en een duurzame klimaatinstallatie. Daarnaast zijn de daken uitgerust met zonnepanelen en is het dak van het bedrijfsrestaurant voorzien van geïntegreerde zonnecellen. 

Feestelijke opening in 2021

Vanwege de coronacrisis werken alle 518 medewerkers van AFAS Software op dit moment volledig thuis. Van der Veldt: “Onze medewerkers kijken enorm uit naar het moment dat we weer op kantoor kunnen werken. Door de huidige omstandigheden moet dat nu nog even op zich laten wachten, maar er kómt straks een moment dat we weer naar kantoor mogen”. 

De officiële opening van het nieuwe kantoorpand zal plaatsvinden in 2021. “Onze klanten, leveranciers en andere relaties zijn in het nieuwe jaar welkom om deze feestelijke opening bij te wonen. In 2021 gaan wij hier uitgebreid over communiceren. Wij kijken uit naar dit feestelijke moment waarbij ontmoeten, verbinden en inspireren centraal staan”, vertelt Van der Veldt. 
 

 

Publicatie datum: 16 november 2020 09:25