GVT Group of Logistics gaat dubbel werk elimineren!

GVT Group of Logistics heeft de focus op intermodaal transport via barge en rail, Benelux distributie en warehousing. Door de toenemende concurrentie is efficiëntie belangrijker dan ooit. Het elimineren van dubbel werk, in de ondersteunde processen, is daarom een belangrijk speerpunt. In AFAS vindt de transportexpert dé partner om deze doelstelling te realiseren. “Met de software denken we echt een grote efficiencyslag te kunnen maken op diverse administratieve processen” aldus Wil Versteijnen, eigenaar van de GVT Group of Logistics.

Logistieke vraagstukken

GVT staat met 700 medewerkers altijd klaar om passende antwoorden te geven op logistieke vraagstukken. Op automatiseringsgebied zijn ze op zoek gegaan naar een leverancier die nu eens hun vraagstukken kon oplossen. “Vanuit de markt hoorden we al positieve geluiden over AFAS en ook onze eigen ervaringen met andere bedrijven die al met de software werken waren goed. Voor ons was dit een belangrijke reden om het gesprek aan te gaan.” aldus Wil Versteijnen.

Oorspronkelijk zocht GVT een nieuw financieel pakket. Toch kiezen ze voor het gehele ERP-systeem. ‘Binnen de transportsector heb je veel te maken met verschillende softwarepakketten vanwege de uiteenlopende processen. En dus veel verschillende administratieve taken. Daarom kiest GVT voor één administratief ERP-systeem dat gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld het tms en wms. Zo minimaliseren ze de kans op fouten en verminderen ze de administratieve last’ aldus Coen Beckers, accountmanager transport bij AFAS.

Dubbel werk elimineren

De belangrijkste reden voor de keuze voor AFAS is dat alle administratieve processen in één systeem worden ondergebracht. “Wij kunnen bijvoorbeeld al onze BV’s eenvoudig onderbrengen en op groepsniveau rapportages maken” aldus Ronald Spijkers, financieel controller bij GVT. Evelien Eigeman, business controller, vult aan: “We gaan vooral veel dubbel werk elimineren bij onze intercompany en rekening courant boekingen! Dat sluit perfect aan bij onze doelstellingen.”

Coen is erg tevreden met deze samenwerking. “ De ervaring die we de afgelopen jaren op hebben gedaan in de transportmarkt, zorgt ervoor dat we GVT goed kunnen helpen met hun vraagstuk. Zo worden huidige foutgevoelige en dubbele administratieve taken een stuk makkelijker en leuker!”

Meer weten over de software-oplossing voor transportbedrijven? Bekijk de branchepagina.

Publicatiedatum: 4 mei 2016 09:46