Blaren voor het goede doel

Vechten tegen borstkanker doe je niet alleen. Dat bewezen op 3 september ruim 100 AFAS medewerkers en Leusdenaren door mee te lopen met de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Het bedrag bleek de blaren waard te zijn, want vandaag overhandigde AFAS een cheque van 20.959,50 euro aan Pink Ribbon, voor de strijd tegen borstkanker. "Voor dit bedrag moeten wij heel veel Pink Ribbon armbandjes en sleutelhangers verkopen. We zijn hier ontzettend blij mee!", aldus Willeke Overink van Pink Ribbon.

De strijd die een AFAS medewerker samen met zijn vrouw voert tegen borstkanker, inspireerde de softwareleverancier geld in te zamelen voor Pink Ribbon door middel van een wandeltocht. De 65e editie van de Airborne Wandeltocht, waar jaarlijks 35.000 wandelaars aan deelnemen, bleek de ideale gelegenheid om de conditie van de medewerkers van AFAS en de Leusdenaren op de proef te stellen. De 25 kilometer lange wandeltocht was voor veel deelnemers een flinke uitdaging, maar uiteindelijk haalde alle 100 medewerkers en Leusdenaren de eindstreep.

Met behulp van donaties van medewerkers van AFAS, inwoners van Leusden en familie en vrienden, is er iets meer dan 10.000 euro verzameld. AFAS Software verdubbelde de waarde tot een bedrag van 20.959,50 euro. Vandaag namen Willeke Overink en Anita Broekhuis van Pink Ribbon de cheque dankbaar in ontvangst . Het geld zal beschikbaar gesteld worden voor onderzoek, behandelingen en bewustwording voor borstkanker.

Over Pink Ribbon Stichting Pink Ribbon is een fondswervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal mensen dat borstkanker heeft te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren. Zie voor meer informatie over Pink Ribbon www.pinkribbon.nl

Publicatiedatum: 9 september 2011 00:00