AFAS Software neemt Yunoo over

AFAS Software neemt Yunoo, het grootste online huishoudboekje van Nederland, over. Yunoo heet vanaf nu AFAS Personal. Met deze overname breidt AFAS, bekend van haar softwareoplossingen voor de zakelijke markt, haar dienstverlening uit naar de consumentenmarkt. De medewerkers van Yunoo zijn overgegaan naar AFAS en hebben hun intrek genomen in het AFAS-gebouw in Leusden.

Strategie Volgens AFAS CEO Bas van der Veldt biedt de overname van Yunoo grote kansen voor zijn organisatie: "Met AFAS Personal beschikken we vanaf nu ook over een propositie voor de consument. Hierdoor zal de naamsbekendheid van AFAS verder toenemen. Op termijn zie ik in AFAS Personal de integratie van de 1,3 miljoen loonstroken die maandelijks met de Payroll-software van AFAS worden gegenereerd en de 800.000 IB- en Vpb-aangiften die met onze fiscale software worden gedaan. Op deze manier worden naast de uitgaven ook de inkomsten inzichtelijk en beschikt de gebruiker over een compleet, geïntegreerd financieel overzicht. Onze doelstelling is om binnen drie jaar het aantal gebruikers te verhogen naar één miljoen, waarvan 5% de betaalde Plus-versie gebruikt."

Overname AFAS heeft in het verleden af en toe een kleine overname gedaan. Van der Veldt: "Een overname kan succesvol zijn als hij klein is en goed in te passen is binnen de bestaande organisatie. Wij geloven niet in grote overnames, omdat dat negatief voor je cultuur kan uitpakken. De cultuur van Yunoo sluit perfect aan bij de cultuur zoals we die ook bij AFAS kennen waarbij enthousiasme, innovatie en klanttevredenheid centraal staan. De doelstelling van deze overname is met name het vergroten van onze naamsbekendheid bij een breed publiek, en niet zozeer de winstgroei."

Kevin Voges, één van de oprichters van Yunoo: "Het team van Yunoo is erg blij met deze stap. Door de overname kunnen wij ons volledig op het product richten en de ontwikkeling ervan versnellen. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat we samen met AFAS de beoogde doelstellingen gaan realiseren." Sanoma Media, dat begin 2010 een investering deed in Yunoo, heeft haar aandeel verkocht. Sanoma Media blijft wel betrokken als mediapartner van AFAS Personal.

AFAS Personal in "Uitstel van Executie" Om de naamsverandering kracht bij te zetten, zal AFAS Personal vanaf vanavond te zien zijn in het RTL 4-programma "Uitstel van Executie".

Publicatiedatum: 4 oktober 2011 00:00