AFAS Software grootste groeier in Nederlandse markt voor bedrijfssoftware

In januari publiceerde AutomatiseringGids een artikel waarin het IT-vakblad op basis van onderzoek van Keala Consultancy concludeert dat bedrijfssoftware van Nederlandse makelij bij het MKB erg in trek is. Internationale concurrenten als SAP en Microsoft komen er alleen bij de grotere bedrijven nog aan te pas, aldus het artikel.

Opvallend is de positie die AFAS Software op dit moment inneemt in de markt voor bedrijfssoftware in Nederland; op het gebied van zowel ERP-, CRM-, als HRM-software behoort het bedrijf tot de 10 populairste softwareleveranciers in zowel het MKB als het grootbedrijf.

Wanneer we dieper ingaan op de resultaten van het onderzoek van Keala Consultancy blijkt dat AFAS Software vooral in de markt voor ERP-oplossingen in de afgelopen drie jaar een sterke groei heeft doorgemaakt. Maar ook in de markt voor HRM-software heeft AFAS Software haar marktaandeel in drie jaar tijd bijna verdubbeld. Inmiddels worden er elke maand 1,6 miljoen loonstroken verstrekt via de software van AFAS.

In vergelijking met andere Nederlandse softwareleveranciers is AFAS Software het enige bedrijf dat in de periode 2010 – 2013 op zowel het gebied van ERP- en CRM- als op het gebied van HRM-oplossingen haar marktaandeel vergroot heeft. De groei van AFAS in genoemde segmenten is gerealiseerd zonder fusies of overnames van bedrijven en/of softwareoplossingen.

Deze week presenteert AFAS Software haar jaarcijfers over 2013 via de website jaarverslag.afas.nl. Uit dit verslag blijkt dat het marktaandeel in de genoemde productgroepen ook in 2014 verder toeneemt.

Publicatie datum: 10 februari 2014 09:51