AFAS Software drie keer op nummer 1 in de MT1000

AFAS Software staat drie keer op nummer 1 in de MT1000, het jaarlijks onderzoek van Management Team naar de kwaliteit en populariteit van professionele dienstverleners en leveranciers in Nederland. AFAS werd drie keer als allerbeste beoordeeld in de categorieën: ‘CRM-software’, ‘Financiële software’ en ‘HR-software’. In totaal beoordeelden 2.592 zakelijke beslissers 2.135 verschillende bedrijven in 53 verschillende categorieën.

Samenwerking met Erasmus Centre for Business Innovation

Management Team doet sinds 2001 elk jaar onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van financiële diensten (MT Finance) op de Nederlandse markt. Later kwamen daar de professionele dienstverleners (MT 100) en de digitale leveranciers (MT Digital) bij.

Dit jaar zijn deze drie ranglijsten voor het eerst samengevoegd tot één omvattende lijst: de MT1000. MT1000 is daarmee het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. De MT1000 is verschenen op 14 december 2017. Het onderzoek naar de meest gewaardeerde dienstverleners van Nederland wordt uitgevoerd door Erasmus Centre for Business Innovation.

Drie nummer 1 posities

AFAS ontving drie nummer 1 posities voor de volgende categorieën: CRM software, Financiële software en HR software. Daarnaast ontving AFAS een 6e plaats op Business Intelligence & Data, een 7e plaats op organisatieadvies en een 8e plaats op Cloud. Algemeen Directeur Bas van der Veldt hierover: “Wij zijn trots zo hoog in de MT1000 te mogen eindigen. Dagelijks proberen we met meer dan 400 enthousiaste medewerkers andere organisaties te inspireren om beter te ondernemen. Dat de combinatie van een goede visie en een uniek product ons deze positie oplevert, maakt ons alleen nog maar enthousiaster om heel Nederland met AFAS kennis te laten maken”.


ERP Software is geen compromis

Uit de vermeldingen van AFAS in de MT1000 blijkt dat werken met ERP Software dus absoluut geen compromis hoeft te zijn. Van der Veldt: “Zowel CRM als Financieel en HR staan op de eerste plek, iets wat ze dus los van elkaar super sterk maakt. Maar als je dat dan ook nog eens allemaal combineert in één softwarepakket heb je wat mij betreft dus echt het beste wat er te krijgen is!” Bij het samenstellen van de MT1000 is er niet alleen gekeken naar de ‘operational excellence’ van de producten maar ook naar klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering.

Nog trotser

AFAS is nog trotser op al haar klanten die in de MT1000 voorkomen. In bijna alle categorieën (de volledige lijst is hier beschikbaar) maakt het merendeel gebruik van de Software van AFAS en laat hiermee ook zien dat ze de processen goed op orde hebben. Bijzonder tevreden is AFAS op de nummers één. Van der Veldt: “We maken bedrijfssoftware die bedrijven helpt beter te ondernemen. Focussen op de dingen die er echt toe doen en alle administratieve handelingen weg-automatiseren. Je ziet dat dit bedrijven dus echt laat excelleren.”

Blijven doorontwikkelen

Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. AFAS merkt dat de vraag naar cloud-software de afgelopen jaren is toegenomen maar dat deze groei sneller in 2017 een vlucht heeft genomen. Van der Veldt: “Ik verwacht dat al onze klanten eind 2019 met AFAS in de cloud werken. Dus ook op naar de eerste plek in de categorie Cloud!” 

Ervaringen, niet slechts reputaties

Een panel van zakelijke beslissers werd uitgenodigd om hun ervaringen te delen. In totaal beoordeelden 2.592 respondenten 1.942 verschillende bedrijven. Alleen bedrijven waar zij in de laatste drie jaar zakelijk contact mee hadden, konden zij beoordelen. Ervaringen, niet slechts reputaties, vormen dus de basis voor de MT1000.

Respondenten werd gevraagd om hun leveranciers te waarderen op een schaal van 1 tot 10: “Hoe waarschijnlijk is het dat u deze dienstverlener zou aanbevelen aan een vriend of collega?” Aan de hand van de antwoorden werd de Net Promotor Score berekend die de basis vormt voor de ranglijsten van de MT1000.


Publicatiedatum: 14 december 2017 14:32