AFAS Personal gaat samenwerken met het Nibud

Landelijke budgetvoorlichter en grootste online huishoudboekje bundelen krachten voor betere en eenvoudigere financiële administratie voor consumenten

AFAS Personal, het grootste online huishoudboekje van Nederland, is een samenwerking gestart met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). AFAS Personal en het Nibud hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een uitgebreide versie van het online huishoudboekje, AFAS Personal Plus. Beide partijen zijn van mening dat hiermee geldproblemen onder consumenten voorkomen kunnen worden.
Nibud

Uit recent onderzoek van het Nibud  blijkt dat ‘financiële sloddervossen’ meer kans hebben op financiële problemen. De hoogte van het inkomen speelt daarbij geen rol. Een ongeordende financiële administratie is juist vaak bij mensen met een hoger inkomen de reden van schulden. Door samen aan het online huishoudboekje te ontwikkelen, willen AFAS Personal en het Nibud het voor consumenten makkelijker maken om grip op hun geldzaken te krijgen.

Het Nibud vindt het belangrijk dat elke consument, op ieder moment, inzicht in zijn financiën heeft. Dit inzicht wordt geboden door het online huishoudboekje van AFAS Personal. Het Nibud heeft in de loop der jaren veel kennis opgebouwd op het gebied van huishoudfinanciën en de keuzes die consumenten op financieel gebied maken. Door deze kennis te combineren met de ervaring van AFAS Personal in het ontwikkelen van online en mobiele applicaties voor de geldzaken van de consument, wordt de ondersteuning en kennis van het Nibud nu ook via het huishoudhoudboekje beschikbaar.

Voordelen AFAS Personal Plus i.s.m. Nibud
Gebruikers van AFAS Personal Plus i.s.m. Nibud hebben meer zekerheid over hun financiële situatie, nu en in de toekomst. De gezamenlijke visie is om met de huidige financiën een adequate toekomstprognose te geven voor de financiële gevolgen van ‘life events’ als trouwen, pensionering, scheiden of kinderen krijgen. In de uitbreiding van AFAS Personal ontwikkelen de beide partijen aan thema’s als begroten, complexere financiële contracten en financiële toekomstscenario’s.

Behalve consumenten meer grip bieden op hun financiële situatie, hebben AFAS Personal en het Nibud nog een reden voor de samenwerking, namelijk het provisieverbod op complexe financiële producten dat op 1 januari 2013 ingaat. De klant betaalt hierdoor altijd rechtstreeks aan de adviseur voor het advies dat hij krijgt. Hierdoor kan de consument erop vertrouwen dat de adviseur objectief advies geeft en zich niet laat leiden door het product waar hij voor staat. Nibud en AFAS verwachten dat gebruikers van AFAS Personal Plus i.s.m. Nibud goedkoper en beter financieel advies krijgen doordat alle financiën al in kaart gebracht zijn voorafgaand aan de afspraak. Het kost de adviseur hierdoor minder tijd om een duidelijk beeld te krijgen van de totale financiële situatie.

AFAS CEO Bas van der Veldt en Directeur van het Nibud Gerjoke Wilmink bij de contractondertekening tussen AFAS Personal en het Nibud.

AFAS CEO Bas van der Veldt en directeur van het Nibud Gerjoke Wilmink bij de contractondertekening.

Bekijk hier meer informatie over AFAS Personal Plus i.s.m. Nibud >>

Publicatiedatum: 14 mei 2012 13:55