AFAS bij drie snelst groeiende softwarebedrijven

Main Capital Partners heeft een lijst samengesteld van Nederlandse softwarebedrijven die sterk groeien. Het afschuimen van de markt naar de 'parels' leidde tot een ranglijst, de Main software 50, gecontroleerd door een auditbureau. Daarop kwam woensdagmiddag Total specific solutions (TSS) als beste naar voren kwam, RES software werd tweede en AFAS derde.

Charly Zwemstra (Main Capital): ‘Wij hebben het initiatief genomen voor de Main software 50, een jaarlijkse ranking van de meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse software bedrijven. Meestal zijn het de grote namen zoals Microsoft, Oracle en IBM die dit soort lijstjes bezetten. Maar de meest vernieuwende software komt vaak van kleine of middelgrote softwarebedrijven. De ranking is bepaald door meerdere factoren te wegen, waaronder omzetniveau, omzetgroei, kwaliteit van de omzet en winstgevendheid. Internationale en beursgenoteerde bedrijven zijn buiten het onderzoek gehouden, hiermee willen we meer zichtbaarheid geven aan de Nederlandse software industrie. Een industrie die in deze tijd een groei laat zien in omzet, werkgelegenheid en productiviteit. Daarbij willen met deze lijst aandacht wil vragen voor meestbelovende softwarebedrijven en prominente vernieuwers binnen het Nederlandse bedrijvenleven.’

AFAS Partners in de top 50

Naast AFAS is de top 50 vertegenwoordigd met partners met wie AFAS nauw samenwerkt. ORTEC (7), OTYS (19), RAM Mobile Data (39) en Connexys (40) nemen een prominente plaats in op de Main software 50.

Bekijk hier de hele lijst

 

Publicatiedatum: 25 oktober 2012 00:00