AFAS in top 10 van meest innovatieve ICT-bedrijven

AFAS Software staat dit jaar voor het eerst in de top 10 van meest innovatieve ICT-bedrijven. Dit blijkt uit de Computable 100, een lijst van de krachtigste ICT-bedrijven van Nederland. Met een tiende plaats in de lijst, moet de Leusdense softwareleverancier alleen de grote der aarde op het gebied van ICT laten voorgaan zoals Google, Apple, IBM, Oracle en SAP.

Financieel krachtig

Net als voorgaande jaren scoort AFAS Software uitstekend als het gaat om de financiële resultaten. In de top 100 van financieel meest krachtige ICT-bedrijven eindigde AFAS op de zevende positie. Plek één tot en met zes zijn bestemd voor bedrijven als Apple en Google, Infor en Cisco. Onderzoeksbureau AME Research schreef eerder dit jaar over de financiële prestaties van AFAS: “Het financieel succes van AFAS is het gevolg van visie, goede producten en een goede organisatie. In crisisjaar 2012 behaalde de onderneming het beste resultaat ooit. In de Nederlandse markt voor bedrijfssoftware, die gemiddeld nog wel enkele procenten groeit, behaalt AFAS Software in 2012 een autonome omzetgroei van 14%. In 2013 groeit de omzet naar verwachting nog eens met 12% tot meer dan 70 miljoen euro.

Ranglijst

De Computable 100 wordt jaarlijks samengesteld door ICT-blad Computable in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. Organisaties worden in dit imago-onderzoek beoordeeld op vier verschillende criteria: ‘financieel’, ‘imago als zakenpartner’, ‘imago innovatief’ en ‘imago als werkgever’. De totaalscore van deze vier criteria bepaalt uiteindelijk de plek op de ranglijst. Dit jaar bemachtigde AFAS de dertiende plek in de overall Computable 100.

Wie als onderneming financieel gezond is en daarnaast een goede zakenpartner, een innovatief 
bedrijf én een geliefde werkgever is, mag schitteren in de eindlijst. De harde cijfers van de Computable 100 verklaard. Bron: Computable

Absolute top

De top drie van de Computable 100 wordt dit jaar gevormd door Google, Apple en Microsoft. Google steeg dit jaar opnieuw van de 2e naar de 1e plaats door een uitstekende financiële score en het innovatieve imago van het bedrijf. De top 5 wordt net als voorgaand jaar gecompleteerd door IBM en Cisco.

Publicatiedatum: 13 november 2013 09:18