AFAS ERP Software ontwikkelt minor Business Solutions

Leusden, 7 september 2010 - In samenwerking met Hogeschool Utrecht heeft softwareleverancier AFAS een minor 'Business Solutions' ontwikkeld. In deze landelijke minor-opleiding staat de toepassing van ERP-software binnen het bedrijfsleven centraal. De studenten maken in deze minor ook kennis met het bedrijf AFAS, het softwareproduct AFAS Profit en de visie van AFAS op ondernemen, ondernemingsprocesbeheer (OPB). Op dit moment volgen twintig derdejaars studenten van de opleiding Informatie- en Communicatietechnologie de minor die in totaal twintig weken duurt.

De eerste tien weken volgen de studenten diverse product– en presentatietrainingen op locatie bij AFAS en komen zij met alle afdelingen van het softwarebedrijf in contact. Op deze manier leren de studenten hoe het bedrijf werkt en hoe ERP-software in de dagelijkse praktijk wordt toegepast. In het tweede deel van de minor werken de studenten aan een ICT-opdracht en zijn er enkele kennisdelingssessies, waaronder een sollicitatietraining.

Met het aanbieden van deze minor biedt AFAS ICT-studenten de mogelijkheid te werken aan ICT-projecten waarin een directe koppeling gelegd wordt tussen theorie en praktijk. Tijdens de minor worden diverse cases en projecten behandeld die de studenten ook in de dagelijkse praktijk tegenkomen en waarbij ook de verhouding tussen business en IT aan bod komt. De studenten worden bij de minor optimaal gefaciliteerd door middel van volledig ingerichte werkplekken, trainingen en laptops.

Het lectoraat 'Extended Enterprise Studies' van Hogeschool Utrecht ziet de ERP-minor van AFAS als een uitstekende manier om studenten kennis te laten maken met de ICT-praktijk. Dr. Ir. Johan Versendaal, lector Extended Enterprise Studies van Hogeschool Utrecht, zegt hierover het volgende: "De studenten kunnen nu gebruik maken van een state-of-the-art ICT-platform van een automatiseringsbedrijf met lef."

"Veel studenten die eerder al bij AFAS stage hebben gelopen of zijn afgestudeerd, zijn bij ons blijven hangen. Deze nieuwe medewerkers brengen altijd weer nieuwe, frisse ideeën mee", aldus Bas van der Veldt, CEO van AFAS. "Wij komen daarom graag zo vroeg mogelijk met de juiste (potentiële) werknemers in contact. Daarnaast willen we natuurlijk graag het belang van ERP-software bij ICT-studenten onder de aandacht brengen. Dit alles heeft ons doen besluiten in samenwerking met Hogeschool Utrecht deze ERP-minor te ontwikkelen."

Publicatie datum: 7 september 2010 00:00