AFAS ERP Software nieuwe hoofdsponsor AZ

ALKMAAR- AFAS ERP Software heeft zich dinsdag officieel als hoofdsponsor aan AZ verbonden. Het Nederlandse softwarebedrijf gaat met de Alkmaarse club als shirtsponsor een verbintenis voor drie seizoenen aan. De komende vijf jaar staat het bedrijf ook als naamgever op het stadion.

Op het shirt komt de naam 'AFAS software' te staan; het stadion van AZ heet voortaan 'AFAS Stadion'.

AFAS AFAS ERP Software is een softwarebedrijf met 10.000 klanten en 300 medewerkers en is gevestigd in Leusden. Daarnaast heeft AFAS ook vestigingen op Curaçao, in België en is ze actief in Luxemburg. AFAS ontwikkelt ERP-software voor iedere organisatie, in iedere branche en voor iedere bedrijfsgrootte. De missie van AFAS is het ontwikkelen, verkopen en ondersteunen van één geïntegreerde, schaalbare, administratieve totaaloplossing die aansluit bij de vraag vanuit de markt.

Gerbrands: 'Blij met vertrouwen AFAS' "Wij konden pas per 1 juni op zoek naar een nieuwe shirtsponsor", verklaart AZ's Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. "Twee maanden zonder nieuwe shirtsponsor lijkt lang, maar is in de zakenwereld een heel korte periode. In deze markt waarin het niet makkelijk is om grote sponsors te vinden, zijn we heel blij met het vertrouwen van AFAS. Dat vertrouwen blijkt ook uit de langdurigheid van de overeenkomst. We hebben weer een fase afgesloten en samen met AFAS een volgende stap gezet richting een mooie toekomst."

Van der Veldt: 'Precies op juiste moment' Algemeen Directeur Bas van der Veldt toont zich blij met de grote stap voor zijn bedrijf AFAS ERP Software: "Naast de AFAS Tennis Classics, waarvan we nu drie jaar hoofdsponsor zijn, is dit weer een nieuwe uitdaging. Het kwam voor ons precies op het juiste moment. AFAS is klaar om door te stoten. Wij hebben de ambitie om nummer 1 te worden. Dat geldt ook voor AZ. AZ staat bij veel mensen bekend als een sympathieke club. Daarnaast is de club net als wij lekker normaal. AZ en AFAS staan voor aanvallen, ambitie, anders zijn en het uitgaan van eigen kracht."

Gerbrands: 'Vraagteken was ludiek' AZ speelde tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda eenmalig met een vraagteken op de borst. Gerbrands: "Het vraagteken was een ludieke actie richting de nieuwe sponsor en het publiek. We waren er met AFAS al uit , maar wilden pas voor het eerst in AFAS-shirts spelen in ons eigen stadion voor ons eigen publiek. Het was een gezamenlijke marketingstunt die aardig is gelukt. We haalden zelfs het journaal. Het shirt heeft net als dat van BUKO een ongeslagen status. Erik Falkenburg was heel blij. Hij blijft namelijk de enige speler die ooit zijn debuut maakte en scoorde in het shirt met het vraagteken."

Publicatie datum: 12 augustus 2010 00:00