AFAS en YoungCapital starten hbo-opleiding tot Succesbeheer

Techbedrijf en recruitmentspecialist slaan de handen ineen voor leuker werk

AFAS Software en YoungCapital NEXT starten vanaf 1 september 2019 met een hbo-opleiding tot Succesbeheerder. Uitgangspunt voor de opleiding is de studie Bedrijfskundige Informatica en duurt 3,5 jaar. De opleiding is bedoeld voor iedereen die net zijn havo-, vwo- of mbo4-diploma heeft gehaald, houden van digitaal sleutelen en bedrijven optimaliseren en hiervan zijn/haar werk wil maken. Een erkende opleiding waarbij je doorleert onder begeleiding, geen studiekosten hoeft te betalen en ook nog eens een salaris verdient.

Succesbeheerders. Zo heten de mensen in organisaties die verantwoordelijk zijn voor de optimale inzet van de software van AFAS. Dat betekent processen optimaliseren, maar ook zeker repetitief, en dus saai, werk wegautomatiseren. Tot voor kort was daar geen hbo-opleiding voor en dat terwijl steeds meer bedrijven zoeken naar mensen voor deze belangrijke functie in hun organisatie. Daar komt nu dus met de samenwerking tussen AFAS en YoungCapital NEXT verandering in. 

Leukere organisaties 

Robbert de Ruijter, directeur Customer Operations bij AFAS: "Inmiddels mogen wij 11.000 organisaties automatiseren en merken wij dat veel organisaties niet goed weten wat er allemaal komt kijken bij het efficiënt inzetten van software. Wij zien dat er te weinig kennis is in het goed beheren van processen, verandermanagement en optimalisaties binnen de software. Software is niet alleen een systeem maar ook een visie en denkwijze wil je er het maximale uithalen voor jouw medewerkers en klanten.” Om dit nu en in de toekomst beter te borgen start AFAS samen met YoungCapital NEXT de hbo-opleiding tot Succesbeheer. Robbert vervolgt: “Door jong talent op te leiden tot AFAS succesbeheerders, komen er meer goed opgeleide beheerders in de markt die vervolgens onze klanten gaan helpen om efficiënter en beter te werken met onze software-oplossing. Gevolg is niet alleen een betere bedrijfsvoering maar ook dat het leukere organisaties worden. Opleiden hebben wij altijd al belangrijk gevonden en YoungCapital NEXT is dé specialist in het maken van goede matches tussen jongeren en bedrijven en daarom ook het aangewezen bedrijf om samen vorm te geven aan deze unieke opleiding”.

Leren door te doen

YoungCapital NEXT, de opleidingstak van recruitmentspecialist YoungCapital, gelooft dat je het meeste leert door het gewoon te doen. De werving voor de opleiding is in volle gang. Tijdens de open dag op 31 juli 2019 in Hoofddorp krijgen geinteresseerden alles te horen over de opleiding, het werken en de selectieprocedure. YoungCapital NEXT heeft tot nu toe 1.400 trainees en studenten opgeleid en aan een baan geholpen.


Publicatie datum: 26 juli 2019 09:44