AFAS en Corporate Social Responsibility

Met liefde

 

Een betere wereld. Dat is waaraan we willen bijdragen met CSR. Dat doen we met liefde, vanuit ons hart. Én dat doen we systematisch. Want we zijn dol op meetbaar maken en elke dag een procentje verbeteren. Het liefst door te automatiseren, te digitaliseren en te innoveren.

Drie wereldwensen

 

Het begrip ‘betere wereld’ maken we concreet met drie wereldwensen. Die lees je hieronder. Voor alle drie van deze wereldwensen leggen we de lat hoog.

Leuker & Beter

Van papierloos werken, tot sneller betalen en inzicht hebben in je doelstellingen op het gebied van duurzaamheid: automatisering is wat ons betreft een essentieel onderdeel van een betere wereld. Het helpt verspilling voorkomen, waardoor je veel zinvoller gebruik kunt maken van wat schaars is: natuurlijke bronnen en arbeidskracht.

Gezond & Gelukkig

We wensen alle mensen toe dat ze lekker in hun vel zitten. Dat betekent dat ze zich gezond en gelukkig voelen. Dat ze de energie hebben om hun werk te doen, dat ze er plezier aan beleven, en dat ze er onvoorwaardelijk bij horen. Deze ambitie begint bij onze eigen medewerkers en strekt zich via ons ecosysteem van klanten en toeleveranciers uit naar de hele maatschappij.

Groen & Eerlijk

Voor een betere wereld is het absoluut nodig dat we bewust omgaan met de aarde. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk duurzame bronnen en materialen te gebruiken. Daarnaast is klimaatverandering één van de grootste uitdagingen waar we met zijn allen voor staan. Het is onvermijdelijk dat we onze CO2-uitstoot verlagen. Uiteindelijk naar nul. En niet door te compenseren, maar door te innoveren.

Laatste nieuws

Stapje terug: waarom?

 

Vervuiling, sociale ongelijkheid, klimaatverandering… deze wereld kan zoveel beter! Het goede nieuws is dat eigenlijk iedereen zich daar steeds meer bewust van is. Er is steeds meer kennis over wat goed is voor de aarde en dus voor ons, en over wat de impact is van de dingen die we doen, of juist niet doen. Overal zien we initiatieven om de wereld een betere plek te maken: van klimaatmarsen tot The Ocean Cleanup en allerhande wetgeving. Aan zo’n beweging doen we graag mee. Hieronder lees je waarom.

Het raakt het hart van onze onderneming

Goed doen is op zich niet nieuw voor ons. We zijn er sinds onze oprichting 25 jaar geleden al mee bezig. Zo hebben we een eigen AFAS Foundation, zorgen we goed voor onze medewerkers, zijn we een betrouwbare en open partner en doen we eerlijk zaken. Dat past helemaal bij de waarden die we beschreven in ons familiestatuut, zoals het serieus nemen van onze verantwoordelijkheid, en het geven om (en aan) anderen. En het past bij onze visie: werk kan zo veel leuker en met meer oog voor de maatschappij. Tegelijkertijd kan het écht nog wel een tandje preciezer: wat zijn nu eigenlijk onze doelen, hoe maken we ze concreet en hoe zorgen we dat we ze ook halen?

Het is onze verantwoordelijkheid

We zijn inmiddels geen kleintje meer. We werken met 650 professionals voor zo’n 12.000 klanten. Jaarlijks gebruiken meer dan 2,5 miljoen mensen onze software. En krijgen meer dan 3 miljoen Nederlanders hun loonstrook via ons. Dat schept verplichtingen. Althans: zo voelen we dat. We zijn in staat om het verschil te maken. Dan moeten we dat ook doen. Dus werk je bij AFAS? Dan ben je een goeddoener. Het bestuur van onze Foundation bestaat uit medewerkers, die ook weer projecten leiden. En elk jaar weer werkt de hele organisatie in ieder geval één dag lang met energie voor een goed doel. Dat gaat verder dan een muurtje schilderen of een tuin netjes maken. We zoeken bijvoorbeeld mensen op kansarme plekken in de maatschappij op. En komen echt met hen in contact.

Stapje vooruit: hoe dan?

 

Liefde als vitale kracht

Voor ons begint alles met liefde. Voor medewerkers en hun familie, pensionado’s, klanten, AFAS Partners, leveranciers en voor de maatschappij. Klinkt misschien vaag, maar het betekent dat we altijd het beste met elkaar en de ander voorhebben, uitgaan van elkaars goede bedoelingen (ook als de ander een steekje laat vallen), én dat we zelf het goede willen doen. Liefde zien we als een vitale kracht, die je in beweging brengt. En houdt.

Het verschil maken met kernwaarden

AFAS heeft een unieke cultuur, die je herkent aan onze kernwaarden: Doen, Familie, Gek en Vertrouwen. Die gebruiken we ook om het verschil te maken met CSR. Want het verschil maken, is voor ons essentieel. Geen gedoe met papieren tijgers, bloedeloze compromissen, of lauwe ambities, maar concreet resultaat. Duurzaam en meetbaar.

We willen hóp aan het werk! Speels, intelligent en eerlijk. Met de focus op de lange termijn, met leidinggevenden die het goede voorbeeld geven, en met een oersterke cultuur van samenwerken, de ander iets gunnen, veel lachen en altijd op zoek zijn naar vernieuwing.

Dat doen we met vier AFAS-krachten (of toch vijf?)

Maar eigenlijk hoort hier nog een vijfde AFAS-kracht bij. Want vanuit de AFAS Foundation dragen we al sinds onze oprichting bij aan CSR-doelen. Hierover lees je meer op de site van de AFAS Foundation.

 

 

Product

 

Werk wordt beter en leuker met door automatisering en digitalisering. En de rest van de wereld ook, wat ons betreft. Automatiseren op zich is al duurzaam, én software kan je op elk moment laten zien hoe ver je bent met je duurzaamheidsdoelstellingen. En dat wil je, want duurzame bedrijven zijn ondernemender, presteren beter, en zijn meer bezig met de toekomst. Hieronder lees je per AFAS-kracht onze ambities en hoe we daar in grote lijnen aan werken. 

Voorbeelden

Ecosysteem

 

Wij zien onze samenwerking met klanten, leveranciers, en mensen in de regio als een ecosysteem. Om dat systeem in evenwicht te houden is wisselwerking nodig. Over en weer doen en laten we dingen voor elkaar. Omdat we allemaal weten: als het met de ander goed gaat, gaat het met onszelf ook goed. Hieronder lees je per AFAS-kracht onze ambities en hoe we daar in grote lijnen aan werken. 

Voorbeelden

De diepte in

Inspiratie

Medewerkers

 

Onze medewerkers vormen het hart van onze organisatie. Zij spelen dus ook een belangrijke rol bij CSR. Sterker nog: zonder hen kúnnen we niet eens ondernemen. Hieronder lees je per AFAS-kracht onze ambities en hoe we daar in grote lijnen aan werken. 

Voorbeelden

De diepte in

Inspiratie

 

Clubhuis & Theater

 

Ons clubhuis, zo noemen we het pand in Leusden dat we in 2020 betrokken. Omdat het de plek is waar we elkaar ontmoeten. We bouwden het Clubhuis en het Theater vanuit de gedachte dat het hele pand moet zorgen voor beleving. En dat het toekomstproof moet zijn. Hieronder lees je per AFAS-kracht onze ambities en hoe we daar in grote lijnen aan werken. 

Voorbeelden

De diepte in

Inspiratie

 

Daar willen we ook over praten...

 

Altijd in gesprek

We werken naar beste eer en geweten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, proberen het elke dag een procentje beter te doen én jou daarmee te inspireren. Voel je dus vrij om ideeën over te nemen, vragenlijsten te downloaden, of kritische vragen te stellen. Andersom horen we jouw ervaringen ook heel graag. We zijn nieuwsgierig naar jouw aanpak, en laten ons graag inspireren. Goeddoen is altijd een kwestie van sámen!

Eerlijk zijn over wat moeilijk is

We willen transparant zijn over ons CSR-beleid, en dat betekent ook dat we ons kwetsbaar opstellen. Want het is geen parade van successen. Er zijn doelen die we nog niet halen, of waarvan we niet eens weten hoe we daar het beste aan kunnen werken. En er zijn dilemma’s. Kunnen er klanten zijn die we éxtra willen helpen? En hoe dan? En wat nou als een ambitie uit de ene AFAS-kracht botst met die uit een andere? Over die dilemma’s willen we open en eerlijk zijn. En dus delen we ze ook met jou.

Spread the word

We delen graag ons verhaal. Hopelijk bieden we jou ook de juiste inspiratie om met CSR aan de slag te gaan. Download de AFAS-CSR plaat en spread the word!