"Onze ERP-software is voor 

 niemand een belasting" 


Van den Brink Staalbouw


Toen ze bij Van den Brink Staalbouw aan nieuwe software toe waren, kwamen ze verrassend genoeg niet uit bij de leveranciers die normaal gesproken staalbedrijven van softwaretechnologie voorzien. De keuze viel op een generiek ERP-pakket. "Onze software werkt over het algemeen probleemloos terwijl je nogal eens hoort dat de specifiek voor de staalwereld ontworpen pakketten traag zijn of vastlopen" zegt Robert Kwintenberg, algemeen directeur bij Van den Brink Staalbouw. 


Het juiste gereedschap

"Mensen zeggen altijd: vertrouwen is goed, controle is beter. Ik vind dat precies andersom.” Het is een kenmerkende uitspraak voor Kwintenberg, die regelmatig het woord ‘werkmentaliteit’ in de mond neemt. Hij heeft meerdere voorbeelden om duidelijk te maken wat hij daarmee bedoelt. Hij zegt bijvoorbeeld: “Toen ik hier begon, werkten we nog met maandrapportages die we inmiddels hebben vervangen door kwartaalrapportages.  Maandelijks de cijfers monitoren vinden wij niet nodig, dan word je zo’n geldgedreven organisatie en dat willen wij niet. Onze filosofie 
is: het begint allemaal met plezier in het werk. Ondanks de goede werkmentaliteit had Van den Brink Staalbouw het gevoel dat een betere automatisering zou kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf. Uiteindelijk is de keuze gemaakt voor de generieke softwareoplossing van AFAS. 

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van Van den Brink Staalbouw? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

Van den Brink Staalbouw maakt gebruikt van ERP-software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800