"Onze situatie was een typisch
 geval van de wet van de
 remmende voorsprong" 
 


ONVZ

Soms kan een samenwerkingsrelatie weleens een oppepper gebruiken. Zorgverzekeraar ONVZ dacht echter dat het beter was om voorgoed afscheid te nemen van de leverancier van HR-software. Verrassend genoeg kon een breuk worden voorkomen en werd de relatie met AFAS hersteld. “Het vertrouwen in de samenwerking is volledig terug. En dat vertrouwen is wederzijds.”


Van uitvoerend naar adviserend


Bij de organisatie is een duidelijke verschuiving van uitvoerend naar adviserend zichtbaar. "Dat we werken met een autonome beheerorganisatie is een belangrijk winstpunt, zowel richting leverancier als onze eigen organisatie. Al zullen er altijd wel teamleiders bij Jelle aankloppen die menen dat hun automatiseringswens maatwerk vereist…” aldus Maarten van den Berg, Senior Projectmanager bij ONVZ.

“Als product owner kan ik daar heel duidelijk over zijn: we gaan geen exoten inrichten als de standaardfunctionaliteit grotendeels voldoet. Kijk naar hoe we InSite als centrale communicatieportal gebruiken, een wereld van verschil vergeleken met de oude situatie. Als organisatie zijn we een stuk digitaler geworden, ook door taken via workflows te delegeren en meer selfservice voor de gebruikers. Daardoor maken we een deel van de administratie overbodig”, vult Jelle Post, HR-beleidsadviseur bij ONVZ aan.

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van ONVZ?
Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

ONVZ maakt gebruikt van ERP-software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800