"De filosofie achter de integrale 

 inzetbaarheid van het ERP-pakket 
 sprak ons erg aan" Het Nationale Park de Hoge Veluwe


Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurgebied in de provincie Gelderland met een omvang van 5.400 hectare aan unieke natuur en bijzondere landschappen met bijbehorende flora en fauna. De doelstelling van het in 1935 gestichte Park is drieledig: behoud van het natuurmonument, ruimte geven aan beeldende kunst en architectuur en gelegenheid bieden tot recreatie. De aanschaf van een nieuw kassasysteem, zette Het Nationale Park De Hoge Veluwe op het spoor van ERP-software. Na een geleidelijke oriëntatie volgde een pittige implementatie. Zeven jaar later breidt het Park de hoeveelheid functionaliteiten die het gebruikt nog steeds uit.

Een stabiele ERP-oplossing voor een complexe organisatie


Volgens Gerard van Voorst, controller bij het Park sinds 2002, is de organisatie door de jaren heen steeds enthousiaster geworden over het ERP-systeem. “Van onze keuze hebben we nog geen seconde spijt gehad. Mijn conclusie is dat het een uiterst gebruiksvriendelijk systeem is waarin alles op een stabiele manier functioneert. Op de financiële administratie hebben we elk jaar twee stagiairs die zonder enige gerichte opleiding probleemloos met het systeem uit de voeten kunnen. Dat zegt wel wat.” Sylvia Bruning, personeelsfunctionaris bij het Park, valt hem bij als ze zegt: “Mijn collega die de salarisadministratie doet, was blij dat ze al met het systeem werkte toen ze op cursus ging. Zo’n cursus is echt bedoeld om de puntjes op de i te zetten.”

Enthousiast is Van Voorst met name over een speciaal ontwikkelde dashboardfunctionaliteit, de werkplanrapportage. “Deze tool vertelt onze MT-leden precies waar ze op welk moment staan ten opzichte van hun budget.” Ieder ander bedrijf zou daarvoor met standaardfunctionaliteit uit de voeten kunnen, maar dat geldt niet voor het Park. 

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van
De Hoge Veluwe? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

De Hoge Veluwe maakt gebruikt van ERP-software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800