"Geen addertjes onder het gras,
 what you see is what you get


Brandt Bedrijfskleding


Een bedrijf is nooit te klein om met ERP-software te werken. Dat bewijst het Zutphense Brandt Bedrijfskleding. Met vijf medewerkers nog bescheiden van omvang, maar sterk groeiend. “Een van de grote voordelen van de software is dat die zo ongelofelijk goed schaalbaar en flexibel is" zegt Richard Brandt, oprichter en directeur/eigenaar. Brandt Bedrijfskleding is ontstaan in 2009, letterlijk in een schuur in Apeldoorn. Zeven jaar later levert het bedrijf met vijf medewerkers zo’n dertigduizend artikelen aan afnemers werkzaam ‘van horeca tot bouw en van medisch tot magazijn’. Dat ging niet zonder de nodige groeistuipen. Toen de effecten van de crisis in volle omvang merkbaar werden, voelden leveranciers van bedrijfskleding dat direct in hun omzet. 

What you see is what you get


Brandt zag niet direct de noodzaak voor het bedrijf om met een breed ERP-systeem te gaan werken. Dus hij zei: "overtuig me maar". Dat ging vervolgens redelijk snel. Wat de doorslag gaf, was dat de ERP-software geweldig goed uit de voeten kan met een groot aantal artikelen met allemaal verschillende dimensies. Een must voor bedrijfskleding natuurlijk, want die heb je in allerlei maten, stoffen en kleuren. 

Brandt vervolgt: “Je krijgt het hele systeem voor een vast bedrag, dat vind ik een groot pluspunt. Maar wat voor mij eigenlijk nog belangrijker is: er zitten geen addertjes onder het gras – what you see is what you get. Die vorm van transparantie heb ik bij andere aanbieders niet gezien.” Cees Manneke, controller en beheerder van het ERP-systeem: “Bij AFAS is het ‘een man een man, een woord een woord’. En ‘nee’ is ook een antwoord.”

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van Brandt Bedrijfskleding? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

Brandt Bedrijfskleding maakt gebruikt van de ERP-software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800